2023-05-03
今日同闺蜜去咗呢间fusion菜!我哋叫咗个两人餐同埋一份喇沙菜椰青水煮蚬!喇沙菜椰青水煮蚬一定要赞吓呢度啲蚬系非常新鲜!只只都好鲜甜!汤底嘅椰青味好出,有少少似椰子鸡汤,我都忍唔住就咁当汤饮咗几大啖😝烟三文鱼米纸沙律🥗有趣嘅嘅系同我哋平时食开嘅米纸卷唔同,佢将派米纸放喺成个沙律上面,夹住嚟食会俾咗沙律另外一款好特别嘅口感!越南素春卷同唐扬鸡块🍗春卷皮好薄,fillings好多,春卷同鸡快到炸得啱啱好外脆内软,非常正!手撕鸡莴笋牛油果椰菜沙律🥑未试过莴笋当做沙律嘅配菜,原来口感几爽,一试难忘!呢个沙律好清新,好似会喺泰国食到嘅美食咁😼蒸广岛蚝配和风汁广岛蚝配埋和风汁嘅香味,令到蚝味大大提升,真系别一番风味!招牌药膳麻油浸鲜鸡睇吓张相!开头我同朋友仲以为系平时食开𠮶啲小春鸡,点知原来系非常足料嘅半只鸡!厨师将火候控制得啱啱好只鸡煮到啱啱熟,所以非常鲜嫩😉药膳汤都有轻微嘅药材味,感觉非常保啊!斑兰蜜糖厚多士配椰子雪糕🥥厚多士外脆内软,椰子雪糕有少少椰子丝喺入边,冰火交融,为我哋呢一餐画上完美嘅句号😆
喇沙菜椰青水煮蚬
烟三文鱼米纸沙律🥗
越南素春卷同唐扬鸡块🍗
手撕鸡莴笋牛油果椰菜沙律🥑
蒸广岛蚝配和风汁
广岛蚝配埋和风汁嘅香味,令到蚝味大大提升,真系别一番风味!
招牌药膳麻油浸鲜鸡
斑兰蜜糖厚多士配椰子雪糕🥥