The Farmhouse 咖啡廳

见官网同openrice 都做紧半价优惠咁抵食,就即刻订位趁屋企人生日去试🥳之前已经食过呢间几次,估唔到今次海鲜区竟然多咗任食矶煮鲍鱼,好稔好入味🤎鳕场蟹脚就一如既往又粗又多肉,好易剪,蟹肉一梳梳好鲜甜🦀龙虾就唔够嫩跟住一定要讲讲最signature嘅旋转雪糕柜,为配合主题,多咗班兰💚同泰式奶茶🧋味,两只都超深色超浓郁,大推!!!今次主打东南亚荟萃,热食我最爱有以下几款😋泰式青柠蒸鱼🐠:泰式做法够晒开胃鲜味,鱼肉几滑几白净,最正系refill咗好多次,食到九点都仲有原条鱼出嚟🤤黄咖喱炒龙虾钳🦞:已经剪开晒真系好方便,黄咖喱够香够辣🌶️菲律宾烧乳猪🐷:外皮酥脆焦黄,半肥瘦食到油脂香味香兰叶包鸡🍃🍗:香兰叶香味完全融入鸡块之中,煎完之后鸡件保持鲜嫩多汁😋即叫即制泰式船面🍜:自助加香料如炸猪皮、炸蒜等,再配肥牛、萝卜、猪红、扎肉、丸等等😍其他选择亦有(但我饱得滞冇试晒🤫)越南粉丝烧猪肉沙律、泰式烧鱿鱼、参巴酱蕉叶烤鱼、冬荫功酸辣汤、星洲辣椒炒大虾、槟城炒贵刁、星洲卤水鸭拼盘、玛沙拉烩⽺甜品方面有芒果糯米饭🥭、班兰戚风蛋糕💚、越南千层咖啡糕、蝶豆花椰汁奶冻、泰式奶茶奶冻、香蕉班戟等,几款奶冻同戚

今次主打东南亚荟萃,热食我最爱有以下几款😋

黄咖喱炒龙虾钳🦞:已经剪开晒真系好方便,黄咖喱够香够辣🌶️
菲律宾烧乳猪🐷:外皮酥脆焦黄,半肥瘦食到油脂香味

其他选择亦有(但我饱得滞冇试晒🤫)

甜品方面有芒果糯米饭🥭、班兰戚风蛋糕💚、越南千层咖啡糕、蝶豆花椰汁奶冻、泰式奶茶奶冻、香蕉班戟等,几款奶冻同戚风蛋糕最好食👍🏻

• 甜品
  • 雪糕