2024-02-16 216 浏览
Baker Talent原来系一间来自新加坡过江龙面包店,当然要试翻d东南亚特色啦~之前喺马拉食过Kopi roti(coffee bun)念念不忘,香港都终于有类似!咖啡菠萝包松软既包包上面有一层香甜微苦既咖啡味奶香脆皮,系菠萝包既另一个层次榴连菠萝包喺已经够出色既菠萝包入面加入D24榴连肉,榴连肉够”臭”够甘香,大满足咖央杏仁大包佢一包入面有六个,一打开就有阵阵椰子既清香,包包上搽左少甜既咖央酱配上香脆既杏仁片,好味道收银counter隔离见到d葡挞觉得几靓要埋泥试,果然系用左总统牌忌廉,蛋芯十分滑嫩!酥皮够flakey,同卖炸鸡𠮶间有得挥(好多时卖炸鸡𠮶间个挞底好肥腻)总括而言,面包几出色,又多特别味道款式,有时食厌左港式食下呢间都不错

D24榴连菠萝包
咖啡菠萝包