/H.O.P House on Peel🥂东南亚风🌴🌵小酒馆🥃🥂🍸🍷.呢篇一直系谂到有一日好无聊先打🥹因为我地一行六人叫哂所有佢有嘅Main 仲加小食饮品 有排写🤣🤣今日就系无聊个日!🥱餐厅系Soho区 要行啲斜路上去 夜晚呢区好有feel🥳好多唔同国籍嘅人系度chill+饮嘢🥂🥂所以好有旅行感😭🧳店内装修以木、石🪨为主 俾人一种原野嘅感觉🌵🌴入面位置唔多 得三四张枱+bar枱 所以要book 位!Openrice book有折✔️✔️食物方面佢有四款main 其他就系串烧🍢小食🍟我觉得作为餐厅🍴食物种类较少 但作为酒吧其实就差唔多了!😋同埋佢嘅main不时会转menu.🥬Thai larb lettuce wrap 💰HKD168呢个系肉碎生菜包!个肉碎偏辣🌶另外啲菜好干净好新鲜🤣份量方面大概可以包到8-10旧!Share食就最啱🌮🥩The crying tiger steak "seua rong hai" 💰HKD248系8安士嘅angus ribeye steak🥩🥩配左佢地homemade嘅泰式辣酱🇹🇭甜酸辣都好配合到 个牛扒本身有牛味 点个酱系一个点缀 令到件事更加有风味🤤🤤🍝
H.O.P House on Peel🥂
东南亚风🌴🌵小酒馆🥃🥂🍸🍷

🍝 Thai basil chicken spaghetti 💰HKD158
Fusion左泰国🇹🇭香料🌱同意粉🍝
辣度啱啱好 意粉都炒得好香🙊
今次叫嘅份量系全份 有半份叫 我哋觉得全份都好少。。。系一人份量🥺🥺

🦆Lemongrass ginger baby pigeon💰HKD178
泰菜食乳鸽?系有啲奇怪🤔
个乳鸽唔系好多肉🥲不过炸得脆口 仲配有啲泰式鱼饼 札肉 好似拼盘咁几得意😎

🍢 Wagyu 💰HKD34
🍢 Pork belly 💰HKD32
以上价钱系一串价钱啊!💵💵
串烧烧得好香口 可能用料上乘啲 我觉得好食过街坊串烧店😋

🍟 To yum sweet potato fries 💰HKD78
佢个蕃薯条🍠唔系好实心 有轻飘飘嘅感觉🤣但变相就更加脆口 另配有个To yum酱点 好特别嘅配搭 但好好食好夹!😭

🥭Mango Sticky Rice 💰HKD78
芒果够甜🤤份量就较细份 六个人食我地一人两啖就食哂🤣🤣

🥂饮品就唔介绍!都系house white, 一般cocktail 但happy hour饮好抵!💰大概48蚊一杯
Location 📍
1️⃣ H.O.P House on Peel (中环)
中环卑利街63-63A号地下A号舖