2018-05-14 377 浏览
醉翁亭 $36.作为筲箕湾既街坊去东大街揾食是常识吧😌😌😌今次就带屋企人落街食下早餐.哩间有$佬粥店其实价钱算系平民 唔使有$先食到 仲有好多唔同花款既粥🤣🤣要行入d东大街就会见到 店铺主打外卖但亦可以堂食.今次叫左哩个醉翁亭 其实就系呀妈叫既 佢一听到话有𨥈子 虫草花 鸡 就话要食😛😛话要补身🤣个粥用瓦煲上 煲粥上台个时仲滚架 好厉害!味道好好 浓浓既醉鸡汁 睇得到既少量虫草花 仲有几旧鸡 碗粥既颜色都几吸引 同时亦唔会太咸 应该都算系冇乜味精🌝因为返到屋企唔觉得口渴唔使饮水🤣🤣👍.最后妈妈表示满意 病左冇乜胃口既佢都食得晒😌😌👍东大街果然系乜都有得食紫醉金迷 $25.其实真系见到颜色好靓所以叫🤣🤣d粥唔系水汪汪 好足料 仲要系好靓既紫色😍剩系卖相都好吸睛.有少量既紫薯粒同蕃薯粒 紫薯都几甜 都系第一次食咁清甜既薯仔粥😌紫薯好溜 其实食完都几饱下 偶尔食粥清肠胃都系一个唔错既选择👍之后仲叫左两个小食 分别系粟米虾饼同牛肉球 虾饼煎得好好味 几弹牙 牛肉球就系酒楼食到咁既味 冇加一几抵食店员服务态度都唔错 值得支持既一间小店呢
醉翁亭 $36

紫醉金迷 $25

牛肉球就系酒楼食到咁既味 冇加一几抵食

店员服务态度都唔错 值得支持既一间小店呢
$50 (早餐)
  • 醉翁亭