餐厅: 八雲札幌拉麵
资讯:

2021-06-30 922 浏览
是日黎到筲箕湾东大街食Lunch!拣左呢间八云拉面试一下内部装修都唔错有日本居酒屋/拉面小屋既感觉如果我楼下有一间,我会经常帮衬。呢度得意既地方系有免费蛋任食全熟蛋,可以加入拉面一齐食如果系糖心蛋就不得了!沙律仔,冇乜特别。叫左拉面set ($68)有前菜沙律仔,有汽水有主食,有小食。呢个系小食土佐豆腐。外脆内软,滑既程度不得了。底下仲放左京葱吸到味!好好食!香葱拉面!然后就有拉面。有昆布,有笋,三块叉烧!汤底唔错,属于北海道盐味拉面。好食,汤底饮完唔会口渴。而且浓味,叉烧就不过不失!网烧牛扒定食 ($96)呢个都好正性价比极强!牛扒大块,入口松化,仲有烧肉汁,同埋沙律伴碟!碟边仲有芥末,沙律酱。再拣玮次我都会拣呢个。出面食呢个质素都要$130以上。下次黎开东大街都可以试一下呢间!
是日黎到筲箕湾东大街食Lunch!
拣左呢间八云拉面试一下

内部装修都唔错
有日本居酒屋/拉面小屋既感觉
如果我楼下有一间,我会经常帮衬。

呢度得意既地方系有免费蛋任食
全熟蛋,可以加入拉面一齐食
如果系糖心蛋就不得了!

沙律仔,冇乜特别。

叫左拉面set ($68)
有前菜沙律仔,有汽水
有主食,有小食。

呢个系小食
土佐豆腐。
外脆内软,滑既程度不得了。
底下仲放左京葱吸到味!
好好食!

香葱拉面!

然后就有拉面。
有昆布,有笋,
三块叉烧!
汤底唔错,属于北海道盐味拉面。
好食,汤底饮完唔会口渴。
而且浓味,叉烧就不过不失!

网烧牛扒定食 ($96)

呢个都好正
性价比极强!
牛扒大块,入口松化,
仲有烧肉汁,同埋沙律伴碟!
碟边仲有芥末,沙律酱。
再拣玮次我都会拣呢个。
出面食呢个质素都要$130以上。

下次黎开东大街都可以试一下呢间!
  • 香葱拉面
  • 网烧牛扒定食