2020-11-15
早排睇到Yellopenrice介绍已经觉得好吸引,加上香港绝少乌克兰餐厅,就决定早一个Book定位同朋友去试吓👍🏻餐厅位于LKF附近,入面既布置同用餐餐具都富有异国色彩,无得去旅行,唯有幻想下自己去左外国啦😂今次我地2个人嗌左3款菜式加素罗素汤,整体都几唔错架!👍🏻用料丰富,有红腰豆,椰菜,西芹,蕃茄等等,我相信细食朋友饮完依碗汤都半饱了。👍🏻用左红菜头同蕃茄而制,有茄红素同时又满满抗氧化物,好味仲好健康添㖞。👍🏻罗宋汤可以拣传统有猪肉同素,可能系素既关系,减少左油腻感,不过味道依然浓郁嘅!可改善地方:热啲就好啦😣鸡扒卷成一个波咁,中间夹住牛油然后拎去炸,切开一半,啲牛油随即流晒出黎🤪邪恶但又几特别几好味㖞。👍🏻炸皮薄,食落脆口但唔会好似厚到KxC果啲咁。👍🏻肉质Keep住鲜嫩,配埋牛油香味,虽然好肥但真系忍唔到口。👍🏻佢个磨菇配汁真系要大赞,好重菇味😍本人大推。👍🏻炸薯片,脆加薄身,正正。依个猪肉饺子就无乜特别啦😣皮身较厚,钟意饱肚既朋友可以一试,而入面就包住猪肉,配埋酸乳酪汁,食落就无咁腻👍🏻同埋饺子送到黎既时候只系微温,热啲就好啲啦😭👍🏻蕃茄汁香浓,够晒入味👍🏻椰菜卷住一大嚿猪
今次我地2个人嗌左3款菜式加素罗素汤,整体都几唔错架!
可改善地方:热啲就好啦😣
👍🏻炸皮薄,食落脆口但唔会好似厚到KxC果啲咁。
👍🏻佢个磨菇配汁真系要大赞,好重菇味😍本人大推。
👍🏻炸薯片,脆加薄身,正正。
👍🏻蕃茄汁香浓,够晒入味
👍🏻椰菜卷住一大嚿猪肉,肉食朋友应该会几钟意既,猪肉入面加入少许甘荀,增加口感
可改善地方:都系唔够热🧐
前面既系wheat soda,都几香小麦味,饮饮下觉得有少少似黑糖味,不过个人认为略甜,所以无饮晒。
红色既系Cranberry juice,系朋友点既,我试左一啖,都系好甜😂同埋系我唔钟意既药水味,嗯⋯⋯不过口味因人而异,我朋友就饮晒既🤪
总括黎讲,食物质款中上,不过希望可以改善食物温度啦,同埋建议有兴趣既朋友可以约多人食,因为款式多,份量虽然唔系好大,但系偏肉类,少少地都几饱架。