2019-06-26 73 浏览
东海堂冷藏西饼、蛋糕向来有一定质素,但预先包装嘅,包括蛋糕都麻麻,今次佢牛油曲奇特价,因为过年时食过牛乳蛋白卷做得唔错,系牛乳味太重,无咗蛋味唔适合我,但整体都唔错。而东海堂工场分工向来明确,入去分咗你做依样你就日日都做过样,无第二款做,曲奇同蛋卷应该同科,所以都有啲期待。包装有种奇怪感觉…唔多讲,一包8粒,比预期细,每粒都完整,咬落松脆,但味道怪怪,植物牛油?奶精?一堆唔自然嘅味道出哂嚟,之前食蛋卷都系比重问题,而今次系原料完全唔掂!当然如果你食得曲奇又要骗自己追求健康,依只帮到你。首先食完只手唔油,甜度适中,植物牛油其实不饱和脂肪多之余反式脂肪都多,但总有人觉得比真牛油好,奶精系化学合成,要唛有唛,所以甜度同脂肪量依啲都有得减,问心的确比外国出嘅低脂曲奇好食。本来见蛋糕卷做特价,有只柠檬蛋糕想下次试,但宜家好有保留。

本来见蛋糕卷做特价,有只柠檬蛋糕想下次试,但宜家好有保留。
外卖自取