2015-08-25 3768 浏览
星期六呢晚我就同其中一位家人,前来该店探路顺便试下食物质素(( 因为听闻呢道搞左个好抵食的午市海景自助餐,家人想拉大队来,所以我两做先头部队试探一下先, 哈哈))当晚入到黎,都见到有几张大台满客~而店员安排我坐左系中间位置 , 其实我同家人都想坐近海景位,,, 无奈地无2人位置..  (( 希望晚市可在海景位置加设2人台LA  ))然后我地就点左 四𩠌一汤胡椒猪骨汤~    味道都几好,饮完感觉到有种骨胶感系口  唯一唔好系因为猪骨无肉食 蒜片和牛粒 - 货真价实既和牛粒, 食得出同普通肉有分别。 btw 欠缺少少惊喜~最爱的菜式-肉饼生菜包 !  爽脆生菜配上剪过的肉饼 和酱汁~ yummy !  解释唔多,建议亲身一试。之后我同家人都系"大胃王",觉得食白饭唔抵问下店员有咩推介~于是佢就叫厨房帮我地炒个饭,  几贴心。 另外佢招牌黑糖叉烧都几好。都值得一试~ 整体总括讲晚市都OK.  反而好期待全家人一齐去午市自助餐。 !!!
星期六呢晚我就同其中一位家人,前来该店探路顺便试下食物质素

当晚入到黎,都见到有几张大台满客~

(( 希望晚市可在海景位置加设2人台LA  ))

然后我地就点左 四𩠌一汤
胡椒猪骨汤
蒜片和牛粒
肉饼生菜包
之后我同家人都系"大胃王",觉得食白饭唔抵
问下店员有咩推介~
于是佢就叫厨房帮我地炒个饭,  几贴心。

另外佢招牌黑糖叉烧都几好。都值得一试~
整体总括讲晚市都OK.

反而好期待全家人一齐去午市自助餐。 !!!
2015-08-08
胡椒猪骨汤