2020-11-22 593 浏览
𠮶日同个同事Farewell,因为唔想又食西餐,结果就拣咗呢间上海嘢我哋喺度睇Menu嘅时候,个侍应就同我哋讲,话有个四/五人嘅套餐,好抵食。我记得好似系$888。由于我唔食鱼,所以我冇得comment,但我啲同事都话,呢个酸菜鱼系名菜,好正㖞。不过有啲辣,因为放咗好多辣椒。小笼包热辣辣啰,我又真系唔觉得佢特别好食。感觉好普通。呢个翡翠苗系偏咸嘅,食完你会觉得好口渴。而且都偏细碟嘅。但呢个云吞鸡,我就觉得佢太淡喇,好似冇乜味道咁。系就系好足料呀,又大煲(每个人都饮到两细碗,我哋4个人),花胶都算多,我啲同事就赞不绝口。不过我始终觉得佢淡咗少少。最好味呢,我就系觉得呢个黄金虾,啖啖肉!蛋黄又唔系好咸。唯一可惜啲,就系垫住啲虾嘅雀巢,系唔食得㗎,淋之之,一啲都唔脆╮( ̄▽ ̄"")╭呢间可以再encore,因为佢啲嘢其实系几平嘅,唔算好贵(喺东涌呢啲地方)。

酸菜鱼

小笼包热辣辣啰,我又真系唔觉得佢特别好食。感觉好普通。

小笼包

呢个翡翠苗系偏咸嘅,食完你会觉得好口渴。而且都偏细碟嘅。
翡翠苗

但呢个云吞鸡,我就觉得佢太淡喇,好似冇乜味道咁。
云吞鸡

最好味呢,我就系觉得呢个黄金虾,啖啖肉!蛋黄又唔系好咸。
黄金虾

酸菜鱼