2023-11-08
东涌海滨𠮶度有间新酒店有唔少新餐厅,万圣节𠮶个日去左东涌玩,b🐷就带我试其中一间地中海西餐厅,我哋openrice卜位正价野食有8折。现场环境布置左万圣节🎃灯饰同装饰,好有气氛☺️☺️。Cacciucco 4.5/5 $148呢个杂锦海鲜汤有浓厚蕃茄洋葱底,可以见到好蓉好棉密,味道丰富,有酸甜咸同海鲜既鲜味🤪。佢入面有青口、八爪鱼仔、虾仁🍤、蚝仔等,2个人share黎食都几好😋😋,但系摆盘麻麻😩。Salsiccia Pizza 4/5 $188呢个pizza用左Permesan同Mozarella 2种口味既芝士加上意大利香肠,系香口芝士底,唔系蕃茄底,所以钟意蕃茄既要叫第二样‼️小编其实几钟意,因为唔钟意蕃茄😎😎。如果批边有得变芝心批就正lu😝😝。Maialae Porchetta $328虽然又系摆盘一般影响打卡,但呢个慢烤乳猪整到个猪皮脆卜卜,切落去都听到清晰既索索声🤩🤩,入面完美到筋骨肉分离,容易分开黎食🥳,肉质嫩而入味,仲有少少肥肥地既肉更加香口,配上茴香伴苹果酱并绿莎莎酱😚😚。The Zombine (HH) $98一场黎到唔叫杯cocktail开心下就唔尽兴🤪🤪,用左gold
Cacciucco 4.5/5 $148
Salsiccia Pizza 4/5 $188
Maialae Porchetta $328
The Zombine (HH) $98
一场黎到唔叫杯cocktail开心下就唔尽兴🤪🤪,用左gold rum, dark rum, 151 rum仲有brandy做base,成本咁高一定要试吓,酸甜过瘾!酒精浓度相对比较高🤭🤭。
地点:
位于东涌喜来登酒店地下,可以由东涌站行20分过嚟或者搭巴士5分钟到,佢另外有个商场门口系酒店大门隔离。
环境:
个日天气好有得坐室外,空气都流通唔闷热呀,环境一流最啱gathering吹水,装饰都应节🥳🥳。
价钱:
埋单$450一个人,3样菜加1个小食仲有2杯cocktail,食物质素几好,如果宜家openrice卜位有8折,好ok ar🤪。
服务:
需要用英文落单,店员都够晒热情又主动,我哋嗌餐牌无既热朱古力都帮到手,外卖盒唔洗加$1🥸😎。