今日离开东涌市中心商场范围,行入映湾园屋苑 原来入面都有d小店。 东涌系一个比较“国际化”嘅屋村, 有啲泰国人啦韩国人啦会系度开餐厅。 今日我哋就揾咗一间泰国餐厅食lunch.见佢lunch menu都系一啲西餐, 于是我哋就叫A la carte泰菜!泰式炒贵刁, 啲虾大大只, 酸辣味适中, 炒粉够干身, 几好食!椒盐鸡, 有啲避风塘feel 系几嘢味, 只系略然唔够干身。食泰菜梗系要饮珍多冰啦。 呢度𠮶个珍多冰有 大树菠萝肉, 成个饮品有啲似smootie。 唔系好似出面𠮶啲糖水沟椰浆咁流! 坚系几好饮环境方面都唔错, 竟然落大嘅玻璃, 日光够! 可能唔系本地香港人主理, 冷气就唔系开到好大, 加上开咗大门有啲新鲜空气流通, 我就觉得几舒服啦!

椒盐鸡, 有啲避风塘feel
系几嘢味, 只系略然唔够干身。

食泰菜梗系要饮珍多冰啦
坚系几好饮