2022-12-19
🏠近几年由于疫情嘅关系,都好少会出入东涌,上网见近期东涌一带开左唔少新酒店同新餐厅,于是见有假期就约埋朋友一齐入东涌嘅新酒店staycation,顺便行下街同食下饭,睇吓会唔会发掘到一啲有水准嘅新餐厅。今次晚餐book左系酒店隔离嘅Cabana Breeze食晚饭,佢既系餐厅又系酒吧,座位方面则分室内同露天两部份,露天嘅座位以金色嘅度假风为主,而室内则以华丽嘅欧陆风为主,各有特色,非常适合中意打卡嘅我地 。食物方面我哋就叫左1️⃣ Avocado Chicken Salad牛油梨鸡肉沙律2️⃣ Asparagus Smoked Salmon Pizza 芦笋烟熏三文鱼披萨3️⃣ Pappardelle 意大利阔面💬整体上食物嘅质素唔错,款色又够多,再加上餐厅环境舒适又写意,值得推介大家放咗工之后或者假期入黎chill下放松下。
3️⃣ Pappardelle 意大利阔面