想系东涌食到好味既韩国野?今日我就同同事一齐去咗东涌呢间「Goobne Chicken」,试下佢地既韩国菜式啦~呢间餐厅位于东荟城名店仓7楼701号舖,地方虽然唔算大,但环境光线都唔错,感觉舒服。餐厅内Serve人既亦都系韩国侍应,令成个气氛更加地道,让人有种置身韩国的感觉呀~ 我哋今日就点咗「铁板泡菜煎饼 $108」同「果味蒜香烤鸡 $205」!一上桌既泡菜煎饼就见到系大份夹抵食!煎饼Size好大旧,煎度岩岩好 丶泡菜味好香,食落去真系胃口大开! 配上佢既酱汁更加提升咗成个味道,真系好正呀。然后我哋又试咗「果味蒜香烤鸡 」。呢款无骨炸鸡食落真系非常方便,唔洗担心要lun骨!而且炸鸡带有淡淡果味非常香,令我地停唔到口不停咁食。炸鸡外脆内嫩,饱腹感亦好够,食完之后真系满足到唔想再食其他嘢呀如果你喺东涌,想揾间好地方享用美味嘅韩式午餐,「Goobne Chicken」绝对系一个唔错既选择。希望下次我再黎试下其他韩国美食,试更加多好吸引既韩国菜~
想系东涌食到好味既韩国野?
 配上佢既酱汁更加提升咗成个味道,真系好正呀。

而且炸鸡带有淡淡果味非常香,令我地停唔到口不停咁食。

果味蒜香烤鸡
铁板泡菜煎饼