2020-09-23 1595 浏览
入开黎东涌冇嘢吃? 净系得东荟城食肆冇其他选择?如果你唔介意行远少少,或者搭一程5分钟嘅短途巴士,我系劲推介呢一间好有泰feel嘅泰国嘢。除此之外,仲好受行山同玩爬山单车嘅朋友欢迎,因为近山脚之余仲有大把位比你安置好架单车。🚴🏻‍♀️🚴🏻🚴🏻‍♂️佢多数座位都系露天,但系有簷蓬遮头顶,仲有强劲嘅大风扇,热就唔算好热嘅。平时都有帮衬开,今次先就同大家分享午餐。点餐叫咗泰式茄子肉碎饭同埋泰式咖喱软壳蟹饭(必食),分量系超大碟,茄子够有味,唔知点解仲带点鱼香味。🤣讲到咖喱软壳蟹饭,三大旧软壳蟹走唔甩,咖哩系微辣带甜送饭真系一流丫,入面仲有好多彩椒做配菜,而个蟹外脆内软真系好正der~ 嘢饮一样出色,我至爱嘅龙眼冰,清爽不太甜仲有好多龙眼肉添,每次黎我都会饮架~ 另一杯系椰汁冰,椰香超浓绝冇hea底,绝对唔会有饮奶水嘅感觉!!!

2020-09-20