2021-10-09 87 浏览
位于东涌嘅高尚摩登扒房The Upper Deck,绝对系最佳海景地标,能够俯瞰香港国际机场嘅航机跑道🛫睇到飞机升降✈️而且可以舒服咁欣赏日落美景添🌅餐厅环境都好靓😍重有桌球枱可以同朋友玩桌球添🎱The Upper Deck有好多食物选择,好似扒类、意粉、意大利烩饭、汉堡、羊架、龙虾…今次我就试吓佢啲牛先😛牛类方便有好多唔同嘅部位可以拣😍USDA Prime Rib Eye🥩10安士顶级安格斯肉眼扒,好大块啊🤩肉质鲜嫩,好juicy,牛扒都可以选择一款配菜,配菜选择有好多,好似薯条、薯蓉、通心粉、炒杂野菌、炒时蔬、烤粟米同烤露笋🤩我就拣咗炸薯条同酸忌廉烟肉焗薯🥔两样都好好味😋薯条有好多啊😍Flank Steak Wagyu M7🐮7安士牛侧腹扒,呢个部位比较少机会食到,食落好嫩口,几好味,而且每份牛扒都可以拣一个酱汁添,分别有红酒烧汁、英式辣根汁、阿根廷青酱、班尼士汁同青胡椒烧汁,试咗红酒烧汁同青胡椒烧汁,两个都唔错👍🏻我自己就钟意红酒烧汁多啲😛

USDA Prime Rib Eye🥩

Flank Steak Wagyu M7🐮