2023-10-31
今日同 👧🏽 入东涌揾间喺海滨隔离嘅异国风嘅餐厅撑枱脚 。餐厅嘅设计用上唔同色彩同挂画墙画,十分鲜艳 。临近万圣节,餐厅加咗万圣节元素嘅装饰同摆设,融入成个环境,十分有趣盏鬼 。最入仲有大银幕播放体育节目 ,啱晒波牛 。睇真啲仲有个表演台,原来逢五六日同假期仲会有Band show添 。👧🏽 叫咗个10” Pepperoni Pizza薄批 🍕 上台热辣辣,卖相亦十分靓仔 。批面满满嘅芝士同辣肉肠,咬落仲有香浓嘅蕃茄酱,饼底烟靭软熟,批边十分香脆。呢个Pizza我哋直头俾满分💯食肉兽 👦🏻 就叫咗个好多人推荐嘅Caribbean Chicken。烤鸡十分大份,充满烧烤嘅香味,用上几种香料、Rum酒、豉油同红糖腌制,嫩滑得嚟又入味,重口味人士可以加埋迷迭香酱汁,又系另系一番风味 。饮品方面就叫咗杯Virgin Mojito for揸车嘅 👦🏻 ,而 👧🏽 就拣咗杯冻冰冰嘅Chocolate Smoothie。Virgin Mojito重薄荷且偏酸几清新开胃🌱钟意酸嘢嘅Buddy应该会几啱饮 。杯Chocolate Smoothie香浓朱古力味又冰冻,天气热热哋整返杯爽晒 🍫一餐完美嘅晚餐
一餐完美嘅晚餐点可以少咗甜品呢?当 👧🏽 仲15/16紧要Tiramisu定Chocolate Brownie嘅时候,👦🏻 表示细路仔先要拣,我要晒!Tiramisu份量好足,酒味重,整体香浓软滑 。Chocolate Brownie新鲜焗上,加上半溶嘅云尼拿雪糕,睇到都流口水 。Brownie朱古力浓郁,颇欣赏即使连埋雪糕亦唔会太甜太腻 ,底部仲有少量合桃,加埋一齐食口感更加丰富 。
轻松开扬嘅环境,充满特色风情嘅装潢同出色嘅餐点,啱晒三五知己饭聚闲聊;又或者喺吧台同露天Area Chill住饮返几杯亦得 👧🏽👦🏻 表示今晚极度满足 。