六小館

SIXA
2024-02-06 69 浏览
{食尽东涌之中式 — 六小馆}————————————————临近新年谂住去东荟城行下睇下有冇咩平货买,行到攰究竟东荟城有咩好选择呢🧐 其实近年发现都会成都开咗好多唔同嘅餐厅,而呢一间位于六楼嘅六小馆, 舖头面积非常大,座位阔落舒适,几啱一班人倾计饮茶🫶 而今次两个人,就嗌咗佢嘅二人晚市套餐试下啦🫖🔸 前菜三小品有陈醋小云耳清笋, 凉拌豆干同埋冰爽水鱿鱼, 个人最钟意小云耳清笋, 因为佢有一种好微好微嘅麻辣,食落好开胃,岩晒我呢d食唔到太辣但又想过下口瘾既人🤣🔸 养生姬松茸炖原只鲍鱼呢个炖汤好足料👍,鲍鱼大大只,个汤清清地几好饮又健康!🔸 烧纽西兰顶级羊鞍架 (2枝)羊架烧得岩岩好唔会过熟,肉质几嫩滑,好快就食完!🤭🔸 黑松露酱鲜拆龙虾蛋白炒饭呢个炒饭几出色,饭粒分明,黑松露落得够多,仲有啖啖龙虾肉粒,系足料又高质既炒饭!推荐!Overall comment: 我见openrice依家仲做紧66折优惠就可以食到午餐2位套餐同午餐4位套啦!另外仲有$6.6加购优惠, 不妨一试!
{食尽东涌之中式 — 六小馆}
————————————————
临近新年谂住去东荟城行下睇下有冇咩平货买,

🔸 前菜三小品

🔸 养生姬松茸炖原只鲍鱼

呢个炖汤好足料👍,鲍鱼大大只,个汤清清地几好饮又健康!

🔸 烧纽西兰顶级羊鞍架 (2枝)

羊架烧得岩岩好唔会过熟,肉质几嫩滑,好快就食完!🤭

🔸 黑松露酱鲜拆龙虾蛋白炒饭

Overall comment: