2023-07-04
🍽🍴🍽🍴🍽🍸🍸🍸🍸🍸🍴🍽🍴🍽🍴🍽-舖头坐落喺西湾河soho区海旁,对住海旁非常开扬,啱晒收工过嚟chill吓,吹住海风饮啤酒倾计😍。最近餐厅换咗全新menu, 仲有星期一至日嘅唔同优惠, 咁啱𠮶日星期三就试咗$30 taco 同$30 Margarita,性价比即刻提升咗😆。🥢 Melted Provolone Cheese, chorizo and toast $158 🆗芝士味好香浓,口感比mozzarella 硬少少,配埋西班牙辣肉肠两样嘅嘅咸香好夹,喺个pan 啱啱焗好热辣辣又有邪恶拉丝,摆喺面包上面食劲满足🥹。🥢 Salmon Sashimi West Coast Style $158 🆗类似灸烧三文鱼但配咗青椒汁同大蒜蛋黄酱,感觉比较清新,味道相对淡。🥢 Slow cooked pork neck & truffled gnocchi $178 🆙猪颈肉经慢煮后保持到肉嘅水份同肉汁,肉质亦唔会太肥,食落脆口之余都有肉汁嘅鲜味。马铃薯丸子煮得啱啱好,唔会太淋带少少烟韧,配搭松露酱好香浓👍。🥢 Wed promotion- Taco (1pc) $30 🆗猪肉碎嫩滑,配以新鲜嘅
猪肉碎嫩滑,配以新鲜嘅蔬菜和切碎的洋葱,口感清爽,酱亦唔会太多,外层块饼有烘热几新鲜,芝士同辣椒酱更到佢更有
层次感。
🥢 Wed promotion- Margarita $30 🆗
$30绝对物超所值,味道好balanced,唔会太甜或太酸,酒精亦唔会太浓。
🥢 Apple Gin Mile $88 🆗
苹果香同甜味都饮到,同姜汁好夹,亦有新鲜百里香再令成杯酒味道更加丰富。
🥸评价 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀🥸
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 7/10