2020-01-02
滚得栈 食得妙😍🍲终于有冬天的感觉了⛄冻冻地打边炉就啱晒啦,今日同朋友黎左全新分店,位于油麻地的滚得栈。我地坐系地下卡位,位置宽敞几舒服,楼上则是多间独立vip房,啱晒一大班朋友聚餐。为庆祝新店开张,仲可以用优惠价$268享用爽皮椰子芦荟鸡🐤叫完食物,例牌都有调味盘自己落豉油蒜蓉等。Menu汤底选择非常多,例如金银菜炖白肺,招牌蕃茄蟹,蕃茄薯仔龙虾,花胶响螺鸡汤等,每款都超吸引😍😭食物到齐后先影张大合照❤️望落配料好似好少,不过唔好唔记得仲有汤底入面的半只鸡呀😜两人份量刚好吃饱饱。松茸八宝鸡汤底登登登登!最后我地叫左呢款新推出的松茸八宝鸡汤底,餐厅用左腐竹包住多种滋补食材,有虫草花,松茸,竹笙,鸡只,造型成个福袋咁🧧😜侍应加入松茸鸡汤,煲多一阵一打开盖香气泗溢😋我地每人都饮左3碗汤先开始打边炉👍招牌手切牛颈背肉类方面拣左个必食之选。例牌份量为9-10两,大为12-14两。牛颈背脂肪分布平均,牛味香浓,口感爽嫩👍象拔蚌丸少见的象拔蚌丸😎加入爽口的象拔蚌,口感更加爽弹👍爽口鱼蛋唔好睇d鱼蛋平平无奇,食落口却是非常弹牙😁皇帝菜打边炉点少得食菜呢,皇帝菜吸左汤底的香菇松茸味好正呀。
叫完食物,例牌都有调味盘自己落豉油蒜蓉等。
松茸八宝鸡汤底
招牌手切牛颈背
象拔蚌丸
少见的象拔蚌丸😎加入爽口的象拔蚌,口感更加爽弹👍
爽口鱼蛋
唔好睇d鱼蛋平平无奇,食落口却是非常弹牙😁
皇帝菜
打边炉点少得食菜呢,皇帝菜吸左汤底的香菇松茸味好正呀。