2023-03-08 1488 浏览
正烦恼紧晚餐食咩之际,就见到拉面店门口呢个牌,竟然出咗新口味 - 杂菌松露酱油猪骨浓汤,系我最爱既松露梗系要试试佢!我系平日八点左右嚟到,但已经全场爆满,大概等咗半个钟,终于可以入座。喺呢半个钟入面,我同朋友已经精心挑选左想试嘅菜式杂菌松露酱油猪骨浓汤拉面🍜本身嘅猪骨汤底非常浓厚,加上松露嘅独特香味,可算系锦上添花。猪软骨好腍好入味,溏心蛋煮得啱啱好,成碗拉面都好滋味明太子樱花虾软壳蟹御好烧🦀御好烧上面系一整只软壳蟹,非常有份量!山椒汁烧广岛蚝🦪蚝烧得啱啱好,外表好香,内里系半熟,口感非常嫩滑,蚝嘅鲜甜味好岀。一鸣创作酱炸鸡🐣炸鸡好juicy,再配埋个甜甜地嘅沙律酱,唔错!七味唐扬墨鱼咀🦑平时好少见到呢个菜式,所以特登试一试。微辣,粒粒香脆,口感几得意。鸡皮串烧🍗外脆内肥,口感好新奇,而且里面嘅鸡皮系折叠嘅,并非薄薄一块,所以会食到好明显嘅鸡皮口感。
梗系要试试佢!

杂菌松露酱油猪骨浓汤拉面🍜

明太子樱花虾软壳蟹御好烧🦀
御好烧上面系一整只软壳蟹,非常有份量!

山椒汁烧广岛蚝🦪

一鸣创作酱炸鸡🐣
炸鸡好juicy,再配埋个甜甜地嘅沙律酱,唔错!

七味唐扬墨鱼咀🦑

鸡皮串烧🍗