2022-06-17
餐厅o既座椅用上鲜明o既五颜六色,地砖、墙砖渗出满满o既异国风情,同时挂上多幅带点搞笑风格o既marvel 主题挂画;然后某个角落,又会不经意地发现一d 怀旧o既电话同汽水机咁,个气氛几特别,自成一派。朋友一入到o黎已经话闻到好香o既松露气息,唔叫唔得咁,于是写o左份脆炸粗直薯条配松露蛋黄酱($58 未加一)。d 薯条本身已经沈o左味粉调味,附上茄汁同埋o个只松露酱,识食一定点白色o个只,超香劲好食~o系焗田螺同青口两者之间挣扎o左好耐,最后决定要呢个香辣蕃茄白酒煮蓝青口($88)。佢可以拣辣度,同埋俾定个兜你装壳,是贴心的。因为唔系个个都食得辣,我地只系拣o左小辣,不过turn out 食落都几辣……德国肠拼盘($98) 系特色小吃,当然唔可以错过。regensburger 带住烟熏o既气息、nurnberger 肥美juicy,仲有一款芝士猪肉肠,酿入半熔芝士,睇见都想食!佢下面衬托住o既薯蓉,一样系加o左芝士去整,好浓郁o既味道。刚刚才得知朋友系all day breakfast 控,去到边都要叫,佢要独食晒成个!个Homeland all day breakfast 睇落好大份
刚刚才得知朋友系all day breakfast 控,去到边都要叫,佢要独食晒成个!个Homeland all day breakfast 睇落好大份,先$88,都几抵食。
唔好以为甲罗烧一定要日本餐厅先有得食,估唔到连cafe 都有,有d surprised!个甲罗烧蟹膏炖饭($168) 配搭o既唔系日本饭,而系意式risotto,满满fusion 菜o既感觉。旧蟹有住很棒o既咸香,个饭o既texture 杰身,又加入多多芝士,值得推介。