2020-06-14 43 浏览
自从试过朋友喺新加坡买返嚟嘅咸蛋黄同黑松露薯片之后,我就一直念念不忘,后来咸蛋黄薯片进军香港,总算可以止一止痒,奈何黑松露薯片一直未见踪影,最近发现Aroma Truffle终于进军香港,作为小粉丝嘅我当然要会一会佢。颜色鲜明嘅纸袋上面印住the world ’s strongest truffle chips,相当有自信,门店暂时有三种味道,分别系原味、蜜糖芥末味同芝士味,我拣咗原味同蜜糖芥末味。记忆中第一次食就系食原味嘅黑松露薯片,一打开包装,黑松露迷人嘅香气令人不自觉合起双眼深呼吸。薯片切成大波浪形,令黑松露嘅味道更突出,唔止闻落去好香,食落去黑松露嘅味道同样明显,仲加入香草碎令味道层次更丰富,口感亦非常香脆。除咗原味之外我仲买埋未试过嘅蜜糖芥末味,非常有惊喜。薯片嘅松露味道同样香浓,但蜜糖嘅味道更加突出,所以比较起上嚟黑松露嘅味道就比原味弱少少,但蜜糖味好清新,一啲都唔人工,加上薄荷叶碎点缀,食极都唔腻。薯片每包100g,份量都唔少,但面对诱人嘅松露香,试问又点忍得口,一次一包实在系湿湿碎,下次经过一定要买埋芝士味!

BLACK SUMMER TRUFFLE POTATO CHIPS (ORIGINAL)

YBLACK SUMMER TRUFFLE POTATO CHIPS (HONEY DIJON)

除咗原味之外我仲买埋未试过嘅蜜糖芥末味,非常有惊喜。

外卖自取
$69 (其他)