2023-01-15
❀ 板神鉄板烧日本料理 #尖沙咀 ❀❗️板神开到尖沙咀都有 $980已经可以品尝铁板烧套餐❗️——————————————————第二次到访板神,短短一两年已经喺尖沙咀开埋第四间分店👍🏻第二次食依然冇令我失望,晚市铁板烧套餐只需$980,铁板烧嚟讲算平,包括前菜、沙律、两款海鲜、一款肉类、炒饭、汤、渍物、甜品,好味又抵食🥰.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ 板神自选晚餐 $980 pp.♥ 前菜三点前菜一啲都唔马虎,非常精美的骰🤩有分开蛋白蛋黄制成嘅玉子,口感仲好特别沙沙地咁。另外芝麻豆腐清香嫩滑,齿颊留香👍🏻.♥ 季节沙律.♥ 西班牙红虾/北寄贝 (2选1)♥ 龙虾/南非鲍鱼 (2选1)两个人嚟到所以每一款都试到😆采用嘅食材非常新鲜,火喉控制得好好。西班牙红虾虾味浓郁,肉质刚好熟透。师傅仲将须煎成薄片,靓得嚟又能提升口感🥰!以为北寄贝会相对逊色,但点知都好好食😋爽口鲜甜。龙虾就连埋龙虾膏一齐炒,鲜味大大提高,仲更惹味。仲有南非鲍鱼肉质鲜美弹牙,原味或者就咁点少少盐都已经足够。.♥ 美国牛肉薄烧/日本豚肉薄烧 (2选1)相比之下居然觉得日本豚肉薄烧仲有惊喜😮师傅特意用春卷皮包住,加埋葱花,非常香脆。美国牛肉
❗️板神开到尖沙咀都有 $980已经可以品尝铁板烧套餐❗️
——————————————————
✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ 板神自选晚餐 $980 pp
♥ 前菜三点
前菜一啲都唔马虎,非常精美的骰🤩
有分开蛋白蛋黄制成嘅玉子,口感仲好特别沙沙地咁。
另外芝麻豆腐清香嫩滑,齿颊留香👍🏻
♥ 季节沙律
♥ 西班牙红虾/北寄贝 (2选1)
♥ 龙虾/南非鲍鱼 (2选1)
两个人嚟到所以每一款都试到😆
采用嘅食材非常新鲜,火喉控制得好好。
以为北寄贝会相对逊色,但点知都好好食😋爽口鲜甜。
龙虾就连埋龙虾膏一齐炒,鲜味大大提高,仲更惹味。
仲有南非鲍鱼肉质鲜美弹牙,原味或者就咁点少少盐都已经足够。
♥ 美国牛肉薄烧/日本豚肉薄烧 (2选1)
相比之下居然觉得日本豚肉薄烧仲有惊喜😮
师傅特意用春卷皮包住,加埋葱花,非常香脆。
美国牛肉薄烧就正常发挥,都近乎入口即溶。
♥炒饭、汤、渍物、甜品
炒饭粒粒分明,仲加埋牛肉粒一齐炒。
汤就用上龙虾肉熬成,诚意十足。
甜品有板神招牌多士同埋雪芭😚
♥ 追加 鹅肝$100
鹅肝油脂十足,入口即溶🥰
仲整成汉堡包咁,面包吸晒所有油香,一流!
♥ 追加 白鳕鱼 $100
表面香脆,内里滑溜。
简单用上胡椒盐调味已经好好食。
♥ 追加 美国牛肉厚烧 $100
牛肉得薄片觉得唔够喉,所以嗌多个厚烧。
会韧少少🤏但牛味就重啲。
——————————————————
✨整体味道: 4.2/5
✨环境装修: 4/5
✨服务态度: 4/5
✨性价比: 4.1/5
✨再访兴趣: 4/5
💞整体来讲
近年开始食多咗日式铁板烧,但依然觉得板神令我最印象难忘😆价钱合理,用料新鲜,烹调方法、火候出色,$980真系几抵食!