2010-02-10
突然好想食寿司,便任性的叫了板长,因为他们刚刚有了外卖速递!(Phone no:37663766)好啰!终于唔洗无选择的只能叫元禄了!虽然佢哋最少要叫满$150+$10 速递费先可以送(叫满$400 先至免收 $10,开 party 就 啱!)不过,元禄都要叫满 $100先送嗱!只差$60 但系味道就差很远! 虽然板长外卖嘅寿司 D 紫菜淋了,无咗脆嘅口感,包装嘅 wasabi 又唔够香唔够辣,但总括嚟讲已经好好嫁嗱!因为佢哋 D 饭仲暖暖哋,又唔会硬到死!三文鱼都几新鲜又平又够厚!仔仔就话火炙鳗鱼好好味,老公就话多骨(唔知系咪因为佢放工返到嚟都冻晒呢!) 果日我大开食介,总供叫了 30件寿司(蟹棒、火炙鳗鱼、虾天妇罗、豚拖罗、三文鱼同吞拿鱼沙律军舰)、1 件手卷、炸蚝、炸薯饼、芝士蛋糕、牛奶布丁及 2 罐汽水合共 $326 大元!我们ㄧ人食咗 10 件寿司,我同仔仔分别仲食咗炸蚝同炸薯饼,仔仔仲食多咗个手卷同布丁;搅到我们俩人撑住个肚连个小小的芝……士蛋糕也无法享用添!至于老公返到嚟也ㄧ样食咗成 10 件寿司加件炸蚝,唔洗问
嗱!只差$60 但系味道就差很远!
嚟也ㄧ样食咗成 10 件寿司加件炸蚝,唔洗问嗱饱成咁仲洗食晚饭?只有我仲食得落ㄧ碗饭
乍!哈哈哈… 好满足ㄚ!
大至上 D 味道都同我上次初初开果镇ㄧ样好好味!不过当然系唔及堂食咁正啦!但
系响外卖嚟讲算系极品级!以前响元禄堂食果个吉列炸虾卷都觉得好好味,但家镇佢同
(马鞍山)KFCㄧ样越做越差!都唔明佢哋都系 D 专门店嚟嫁啦,咁你专心去做ㄧ种食品唔系
会好 D 嘅咩?自己专门嘅出品都可以做得咁差,仲点叫人会再嚟食呢?唉…好怀念以前巴辣
鸡翼嘅味道!ㄚ!仲有 KFC 出过ㄧ排但系就正到无敌嘅炸寿司啦!唔…写写吓好肚饿添!
今次要推介嘅系芝士蛋糕同牛奶布丁,佢哋系 sell 日本空运到港嘅!哇!个芝士蛋
糕嘅芝士味道浓郁,软身、细细杯 $28,但真系好好味!ㄚ!哈哈哈…
而牛奶布丁,佢哋话系用北海道牛奶嚟做,所以有非常香浓嘅牛奶味!食落口好滑!
仔仔劲钟意,我就嫌佢略为骚咗 D !
今次可惜试唔到佢哋嘅金三文鱼同风腿寿司,下次试咗再话比你哋知!
P.S.: -后来我终于试咗佢哋嘅风腿寿司,个味道OK 啦!ㄚ!佢哋嘅海胆寿司好鲜甜嫁!
($15件乍)
想试?!打佢哋嘅电话:– 37663766