呢一间西式私房菜位于尖沙咀山林道楼上既铺黎,都系朋友介绍同在网上留意到有人介绍隐世餐厅吸引而黎🤤上到去门口有好大个招牌表示系J.L Private Kitchen。需要早一日预留位置,上到去要揿钟等候开门✨听到私房菜已经好期待😍我已经喺佢哋社交平台做定功课 只需要like and share 就可以免费有一只生蚝同一杯白酒🔥仲要亲民价钱食到五星级质素野食❤️‍🔥😍每位都只系四百几蚊位 令我已经好期待✨一般都系会有餐前餐包比客人先,因为我同朋友2人所以系2人份量。然后提前一日喺WhatsApp订枱嘅时候已经拣好所有菜式等待上菜✨价钱都会提早一日已经知道🌟✨法式干邑龙虾浓汤🍲我拣咗呢个龙虾汤果然系冇错嘅选择✨龙虾汤真系唔系间间西餐馆都有得饮,第一个印象分会系个汤够哂热,汤系食饭前好重要既一部分,暧胃好紧要而且呢到既龙虾汤非常香浓同creamy、饮落去已经知道系自家制加上饮落有虾肉嘅鲜甜,同虾膏嘅甘,觉得个汤都真系好用心烹调🤩绝对饮一碗唔够喉❤️‍🔥❤️‍🔥伊朗鱼子酱.北海道带子.青苹果有机田园沙律🥗饮完个汤之后就会跟住就会上自己拣嘅头盘,呢个系我朋友拣嘅,等我都试一试🤣呢到做左小小层次感增加美观
需要早一日预留位置,上到去要揿钟等候开门✨

伊朗鱼子酱.北海道带子.青苹果有机田园沙律🥗
呢到做左小小层次感增加美观✨,带子有足够既鲜甜度,然后面头有来自伊朗既鱼子酱做点缀,鱼子酱本身味道都带点咸味、慢慢咬破一粒粒既鱼子酱再配搭带子味道好夹,中和返个味道。最后果层系苹果粒带酸甜味道其实会令人好开胃🤩果然系有水准嘅西式私房菜😏
伊朗鱼子酱.北海道带子.青苹果有机田园沙律🥗

法式香煎鹅肝拼意式蕃茄沙沙脆多士🍞(+$25)
我自己拣嘅头盘❤️‍🔥个人系特别钟意食鹅肝,鹅肝煎得刚刚好、入口即融既感觉配搭厨师自己调既蕃茄沙沙酸咸味好特别、中和返鹅肝油脂嘅油腻感🔥
法式香煎鹅肝拼意式蕃茄沙沙脆多士🍞

惹菌芝士焗鲜龙虾米多🦞(+$180)
主菜嚟啦🤩🤩🤩开头以为米多里面会系有米饭既意思,原来唔系! 🥸厨师系用新鲜龙虾肉加埋厨师自家调制既龙虾汁煮成既菜式,再将本身原来龙虾头里面既膏都保留返再放返肉落去煮,令到佢唔会系一道普通龙虾食法🤤🤤🤤
🤩面头仲加左芝士去焗出味道,整体好香浓,🌟🌟🌟重点推介 唔好冷落咗佢本身有嘅薯蓉 呢个薯蓉一啲都唔简单 食得出好浓嘅忌廉味 带有薯仔本身一粒粒嘅口感 未食过咁好食嘅薯蓉😍😍😍原来呢个仲要系最新嘅菜式😳食过返寻味🤤
惹菌芝士焗鲜龙虾米多🦞

烧鲜鱿鱼酿牛肝菌意大利烩饭🍚
厨师将饭酿入去鱿鱼筒里面然后香煎一下,而本身饭里面都用左酱汁去捞埋一齐、然后为左令味道升级系面头加左特制酱汁上去、令到成个感觉海鲜与饭融合得好和谐🤤食得出系心机之作🥸

法式焦糖炖蛋拼自家制手打雪糕🍨
终于到咗甜品环节啦🤤🤤🤤因为朋友生日所以餐厅帮我系甜品碟上面加上生日快乐、炖蛋好香奶味又够滑好好味、🌟🌟🌟重点推介自家制雪糕 系我出边完全未食过嘅味道 特浓牛奶味加上唔会好甜 绝对想买佢成筒返屋企食🤩🌟🤩🌟

绿茶拿破仑拼自家掣手打雪糕🍰
绿茶拿破仑出边真系比较少可以食到、加上有好多生果做装饰好有色彩、夹饼食落好脆口、食到尾声,真系会饱到有啲食唔落🤣✨
绿茶拿破仑拼自家掣手打雪糕🍰

总体而言❤️❤️❤️我一定会在叫埋朋友带埋自己嘅宠物上嚟开party🎉原来佢哋仲有💛包场服务仲要系💛宠物友善餐厅🫢咁高质素嘅餐厅点可以唔俾人知呀 食过真系返唔到转头🤤🤤🤤
庆祝纪念
生日