2019-06-25
果栏附近其实系冇乜食店既揸车经过,想停低食个晏,点知俾我发现到呢间小店,呢间真系小店,系真系得廿个座位佢个名用得永星,就知佢系永星里附近,又仲要系冇乜其他餐厅,同埋用呢个名啦。呢到装修系普通,睇落系唔高贵既,但普通得黎有种格,即系唔系茶餐厅,系冰室。知唔知讲乜呢?算啦,睇相就明架啦⋯⋯讲返食物啦,我叫咗个鲜茄芝士焗鸡扒饭,由于呢条街抄牌好劲,我连泊咗架车,就连车头都睇到架啦,都担心要加𩠌食牛肉干,所以外卖。但焗饭,佢点都系用锡纸盆架啦。呢个饭,面头有豆苗,香草,食落便有一点点清新既感觉。鸡扒系合格既味道,但饭呢⋯⋯就差咗少少,就算系用冷饭,都要落返多啲水,淋少少好啲,我就算唔系食开软饭,都真系唔想食得太硬既饭。