2021-08-01
已经有一段时间冇食pizza,就决定同家人去沙田新城市广场Piccolo Pizzeria & Bar食正宗高质意大利菜同埋pizza。呢度装修优雅,地方宽敞,而且卡位亦特别舒服,店员畀我嘅感觉亦都好友善,服务好到位,周不时都会serve我哋。今次前菜点左炸南瓜芝士、传统意大利沙律,主食有香烤蒜蓉意粉,因为今次有小朋友嘅关系,个店员好主动提供走辣, 非常细心。Pizza就拣咗夏威夷味道,小朋友至爱。最后甜品叫咗Tiramisu,另外饮品叫咗 Classic Fruit Punch同埋Mango Mania。前菜炸南瓜芝士及传统意大利沙律都好有意式风味,而香烤蒜蓉意粉就有好香浓嘅蒜蓉味,加埋特制酱汁配上意粉,每一啖都好creamy。Tiramisu 就完全意识到意大利正宗味道。而最紧要个夏威夷风情pizza,上面嘅材料极多而且酱汁亦都好啱口味,加上pizza系新鲜焗出嚟热辣辣,个个都抢住食。二杯饮品都非常解暑,各有特色,而且系打卡之选。