2017-04-24 291 浏览
多次经过见到呢间火锅撚,都比佢咁独特嘅名字所吸引,叫得火锅撚即系好拿手啦,咁就要睇下佢有几拿手啦。坐低左见到个Menu ,原来系台式火锅首先叫咗个汤底-龙凤鸳鸯锅,红白汤红汤系麻辣锅(小辣),店员话唔够辣可以后加白汤系蜂巢豆腐白汤锅留意呀,鸳鸯锅是以较高价钱再加$30系未渌其他配料之前,建议大家先品尝白汤的味道清甜得来带点回甘,人参的味道,两个汤底都配有古法制的鸭血同自家制的蜂巢豆腐极品黑豚肉咪睇佢好似好肥好多脂肪,食落非常爽口新鲜这个即炸3秒响铃,上枱仲热热地,有两种食法,第一种正正常常落汤灼3秒,第二种点甜酸酱食,就好似食炸云吞咁,又几好食㖞!完全没有油溢未两个人唔食得多,又想食多款,好在有得双拼黑松露墨鱼滑拼手打靓虾滑完全唔系交行货,黑松露好香同墨鱼滑又几夹㖞,虾滑好新鲜起晒胶,仲有虾肉增加口感饺饺都有拼盘,每人每款一粒啱啱好包括韭菜饺、水饺、鱼皮饺同云吞,粒粒都新鲜自己包,云吞水饺都有原只虾,我自己就钟意食韭菜饺食完仲有糖水送,用月光杯装住腐竹糖水沙冰,一人一杯又几过瘾㖞,不过糖水就甜左少少
坐低左见到个Menu ,原来系台式火锅
首先叫咗个汤底-龙凤鸳鸯锅,红白汤
红汤系麻辣锅(小辣),店员话唔够辣可以后加
白汤系蜂巢豆腐白汤锅
留意呀,鸳鸯锅是以较高价钱再加$30
系未渌其他配料之前,建议大家先品尝白汤的味道
麻辣拼蜂巢豆腐白汤锅
极品黑豚肉

咪睇佢好似好肥好多脂肪,食落非常爽口新鲜
极品黑豚肉
即炸3秒响铃卷(配甜酸酱)
两个人唔食得多,又想食多款,好在有得双拼

黑松露墨鱼滑拼手打靓虾滑
饺饺都有拼盘,每人每款一粒啱啱好

四宝饺饺拼盘
腐竹糖水沙冰
麻辣拼蜂巢豆腐白汤锅
极品黑豚肉
即炸3秒响铃卷(配甜酸酱)
四宝饺饺拼盘
  • 四保饺饺拼盘