2020-07-23
话说我本身系谂住去试下好出名𠮶间泰国过江龙嘅泰式奶茶~但系朋友经过呢间就同我讲佢真系好想好想试佢🙈所以就一齐去左饮 沐白🥰⠀💜大甲芋头鲜奶🍼$30⠀朋友话呢间嘅芋头先奶最出名,所以就一齐试左佢🥰都算一试难忘😋⠀☆其实呢次系我第二次饮芋头鲜奶,个人认为比花_ _ _更出息,因为真系有个比较喺度⠀☆ 首先成杯野虽然无得较甜度,但佢真系唔会过甜,香浓嘅鲜奶加上芋头泥嘅味道真系岩岩好,恰到好处🤩⠀☆ 我好欣赏嘅系佢真系有好多芋泥💜唔单止将芋头打成绵滑嘅蓉,佢中间仲有好多细细粒嘅芋头仔😍超钟意佢饮嘅时候会饮到芋头粒~有啲咬口咁完全唔会觉得饱滞⠀☆ 而且佢啲芋泥都散发住好浓郁嘅芋头味😍唔会净系得芋泥嘅口感而无芋头味😂 而牛奶同芋泥嘅比例更系1:1🤩🤩真系好多😋多到我摇匀左30秒都仲未摇得匀牛奶同芋头~基本上每啖都饮到满满嘅芋头粒同芋泥🥰⠀⠀本身我会觉得唔抵饮,因为自己唔系芋头嘅忠实fans😂 呢杯细细杯嘅野饮竟然要$30~ 但我系完全无谂过佢系有咁多芋泥,芋泥个密度系有咁高😳 真系有啲喜出望外😍⠀
💜大甲芋头鲜奶🍼$30⠀
⠀