2018-06-02
今日本人妻约左小鲜肉老公同埋班姐妹去左尖沙咀行街街,经过K11附近 小鲜肉老公话肚饿想食野!我地一行4人就入左河内道间茶餐厅食返餐劲~ 入到去见到佢地有个招牌写住聚香鸡 好明显系呢度嘅主打菜喇 😍打算一人叫一个𩠌再加多个汤,应该点都够饱肚,本人妻就叫左招牌聚香鸡!首先送上枱嘅当然系招牌菜喇肉眼咁睇就同平时果d鸡冇咩分别,色泽又唔系特别光鲜,但一放入口 食落口感就真系不得之了,肉质松软唔韧~食得出只鸡好新鲜餐厅有3个酱油点聚香鸡 当中有个辣辣嘅本人妻觉得最特出到聚香鸡嘅鲜味 值得一试😍 之后登场嘅系粟米鱼肚羹,大大碗粟米鱼肚羹4个人大约一人有两大碗~同埋餐厅落料十足~几乎每羹都系粟米同鱼肚~抵食抵食😍 不过呢有个小提示就系唔好咁快饮晒d汤住 ,唔系之后d𩠌食唔落呀 😂 真系一个良心食肆 西兰花炒带子~ 唔洗讲睇相都睇得出有几丰富!碟面比晒d带子覆盖晒, 大大粒又完整嘅带子 ,真系带子同西兰花一样咁多,食到呢度嘅时候有个朋友已经表示食到饱肚 😂 带子非常之入味而且厚肉~黑椒牛仔骨 食到大排挡嘅镬气~牛肉一d都唔老又唔韧 ! 入口一咬即开 ~加埋青椒红椒又开胃!所以叫左3个白饭𩠌饭,因为有个
黑椒牛仔骨 食到大排挡嘅镬气~牛肉一d都唔老又唔韧 ! 入口一咬即开 ~加埋青椒红椒又开胃!所以叫左3个白饭𩠌饭,因为有个姐妹已经战败左食唔落😂
最后登场嘅就系小鲜肉老公仔嘅最爱椒盐鲜尤 ~呢个𩠌佢次次去大排挡都会点嫁😂 黎到呢度可能佢想试下呢度个师傅手艺 睇下餐厅做唔做到大排挡水准 ~ 好明显超水准发P食落好够椒盐 ~烤得好香脆~入面嘅尤鱼仲系热辣辣~够爽口 😍😍
总括嚟讲呢间食店的确 各国美食云集的尖沙咀~ 是一个独特美味的存在~ 令人回味无P