大埔一直不乏美食,米米今次同大家介绍嘅系位于大埔嘅西餐厅,质素唔错又唔算太贵~ 🥩烤美国特级安格斯肉眼牛扒 10oz $28810安士比想像中多,虽然个样睇落有少少普通,但绝对系值得一试。作为肉眼扒就可能薄左少少(似西冷嘅厚度),不过就真系好大块🙈仲大过我块面🤣师傅嘅处理手法好好, order左五成熟,但完全唔会有血水流出黎,同时又保持到肉质嫩度,筋同脂肪嘅部份系食得到嘅,唔会过肥/过韧!油香感仲几Balance!-🐟黑松露菌酱烤海鲈鱼柳猫意粉猫意粉嘅份量唔算多,但系鱼柳都算几大块!未食已经闻到黑松露嘅香味(爆多黑松露),平时嘅黑松露剩系得香味,而呢一个黑松露菌酱就香得嚟非常甜,真系越食越惹味🤤而且海鲈鱼皮烤得好香脆,油香味重,肉又滑,真系令平时好少食鱼嘅米米都忍唔住系咁食!-🍸大埔司令 $78橙皮味非常重嘅一杯酒,味道略带涩及酸甜-🍸Mojito $78薄荷叶爆多,卖相都非常靓,薄荷再加柠檬味道好清新,酒味唔算太重

🥩烤美国特级安格斯肉眼牛扒 10oz $288

🐟黑松露菌酱烤海鲈鱼柳猫意粉

🍸大埔司令 $78

橙皮味非常重嘅一杯酒,味道略带涩及酸甜
🍸Mojito $78