2022-11-08
行完金都,经过啲间汉堡店,见佢个样都几得意就试吓,点知原来开心大发现,冇期待反而有惊喜,真系几好食😆 店舖主要做外卖,得2张二人枱。装潢走玩味风格,都系一啲8bits 图案,对热爱打机人士(仲要系80后以上)一定非常熟悉🤣成个厨房都系开扬设计,完全睇到入面个运作,由落单、切包皮,准备配料同煎汉堡都一览无遗😎。汉堡包都有唔少款式(价钱由$62-92),加$18 多个小食同一杯罐装饮品。另外仲有热狗添!我哋叫左两个餐,汉堡足料又好味,薯条炸鸡都一样出色,一个满足感爆灯嘅快餐!🍔WB猪牛薯堡👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻写明系mega,果然真系好巨型!配料好丰富,除左汉堡扒有蕃茄、煎流心蛋(真. 流心)、芝士片、薯饼、生菜。汉堡扒非常有牛肉味,薯饼炸得够脆,最正系整个包都系热辣辣,份外滋味!🍔 肉酱汉堡 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻同WB经典汉堡一样有蓄茄、煎流心蛋、芝士片、生菜、汉堡扒,唯一分别系加左波隆拿肉酱(Bolognese sauce),各有特色。🍟薯条👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻加左好多调味粉,而且炸得够脆,几好食。最正系佢个茄汁🥫,唔系一般嘅茄汁而系带有少少tabasco 味道嘅茄汁,几特别,好味!🍗青山炸鸡👍
🍔WB猪牛薯堡👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
🍔 肉酱汉堡 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
🍟薯条👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
🍗青山炸鸡👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
睇个样以为炸过时表面好干柴,点知原来系外脆而肉质仲嫩滑,腌制味飒都唔错,快餐店炸鸡有咁嘅水准绝对收货👍🏻
罐装饮品选择唔多,都系得汽水、汽水同汽水😆 加$3可以转樽装茶👍🏻
总结:小店又唔系连锁快餐店,能够做到咁嘅水平店主绝对有下苦功,汉堡包有诚意有质素。比起同类型汉堡包店如英雄星期五,我觉得更出色,期待店主开更多分店👍🏻值得encore👍🏻
食物:❇️❇️❇️❇️❇️
环境:❇️❇️❇️