2013-02-20
去和富探朋友,经过先知原来一碗面搬走左,依家这间都系刚刚开。见到话主打传统style,出边又落雨,决定入去整碗热糖水。间铺无特别,都好干净,可能系平日再加埋落雨,得一张台有人。其实以前一碗面个阵已经觉得个铺位麻麻,唔做宣传都好难揾客。坐低望下份糖水单,都真系几传统。其实我对依家D哗众取宠的甜品店都有小小抗拒,无技术含量,得个靓字。见到有至爱的喳咋,仲要系“驰名”,一于试下。话说我食喳咋都好多年,所以都几有经验! 喳咋最重要是D豆唔可以煮得太淋,我个碗都符合标准,红豆同眉豆都软硬刚好,个人钟意落少D椰浆同花奶。唯一如果可以再热D就仲好,不过可能是预先整好,所以都可以理解。个friend叫左芝麻糊,话几好味,够浓。卖相都唔错,不过所有芝麻糊都系gum啦 食完雨都停埋,暖暖地,几好。总体讲都满意,都建议大家试试,传统野始终健康好多。临走老板话下次可以试下个3.6牛奶味雪糕,出门都见到有学生妹买紧,哈哈。*出门口见到招牌写“太安楼亚婆糖水”主力,会唔会个到的“总店”喳咋会仲好味呢?得闲去试试先
见到话主打传统style,出边又落雨,决定入去整碗热糖水。
话说我食喳咋都好多年,所以都几有经验!
食完雨都停埋,暖暖地,几好。
总体讲都满意,都建议大家试试,传统野始终健康好多。