餐厅: 星洲總廚 (大全街)
资讯:

2024-07-08 1765 浏览
仲记得一年前喺星洲总厨隔离间餐厅食晚餐,当时星洲已经有堆人喺门口等位😯,加上晚市价钱唔贵,所以留下深刻印象🤓。一年之后打算嚟食午餐,为免需要等位,所以一早去到😏。星期日11点9左右到餐厅,可以直入。之后陆续有客人进店,到我地12点半走果阵都未坐满。十个食评有九个都会推介餐厅嘅厚猪扒,中意啖啖肉嘅我,当然要叫番个试下啦!!😌 午市餐包一杯热饮,冻饮要加$3。厚猪扒叻沙猪扒同叻沙卖相都好靓仔,而且份量唔细!!😯 猪扒厚度接近1寸,虽然望落炸到好深色、好似过左火,但食落肉质一D都唔实,口感松软,调味适中,果然系人气推介嘅食品🤤。叻沙汤好浓香料同椰味、质地好杰,但饮落几舒服;配料有芽菜、豆卜、鱼蛋,仲有令人赏心悦目嘅溏心蛋,真系好丰富!!😋面底我拣左掺掺,可能汤较热,焗到油面面质偏淋;两款面中,个人比较中意米粉,真系好索汤!!厚猪扒配星加坡咖哩饭呢块猪扒无叻沙果块咁厚,肉质再软身D;咖哩味道正常,无乜特别,下次要试下佢个印式咖哩先。呢个餐最正系个长条饭,煲到啱啱好😋。海南鸡叻沙 鸡份量唔少,我地呢旧系胸位,所以食落称唔上滑,肉质偏软无弹性,鸡香无乜,加上无汁沾,所以食落味道比较单一。食物温度够

厚猪扒叻沙

猪扒同叻沙卖相都好靓仔,而且份量唔细!!😯

厚猪扒配星加坡咖哩饭

呢个餐最正系个长条饭,煲到啱啱好😋。

海南鸡叻沙
海南鸡

食物温度够热,而且上菜速度快,期望最高嘅厚猪扒无令我失望。三个餐加两杯冻饮合共$237,餐厅可以电子付款或现金。

我完全自费,唔明点解openrice一直都唔批准我呢一篇食评。一定话我系广告😑😑。 如果我真系广告我就样样都话好食啦。佢咁屈人,唔怪得越嚟越少真食评啦!
厚猪扒配星加坡咖哩饭
2024-06-30