2017-07-08
星期五晚我同三个女同我妹等我老公放工后一齐到朗豪坊行街,因为朗豪坊有lego store 同spider man 睇。咁我地怕朗豪坊食野一定好多人所以我地就上OpenRice 睇下附近仲有咩好食,咁就见到熟食中心有间食农夫包好出名嘅就决定一齐去试下啦。朗豪坊过去熟食中心十分方便,过条天桥就到啦,一去到熟食中心门口就已经见到啦。我地共叫左2个农夫包餐同一个意粉加一个汤饭。蚝仔肉碎泡饭:呢个系我妹叫嘅,佢本身好钟意食蚝仔肉碎泡饭,所以每到任何一个地方见到有呢个泡饭佢都会叫黎食。估唔到呢度嘅蚝仔有咁大只,足足有5豪子咁大,平时出面个d可能得手指尾指甲咁细,但呢度又多又大只。个汤底就唔会话好重味精味,食得出系佢地自己煲个汤底出黎嘅。芝士白汁焗海鲜意粉系叫比小朋友食嘅,因为怕咖哩辣所以就叫左呢个。估唔到又几多芝士,入面嘅海鲜当然系急冻海鲜但都唔会话成阵雪味,仲有一块炸过嘅鱼柳,白汁又唔会太水,味道有少少淡但对小朋友黎讲刚好。咖哩鸡农夫包:上台时十分热辣辣,仲有钖纸包住个包,d肉就系哂包入面,d鸡系炸过嘅,亦都有腌过所以就咁食都好有味。个包十分脆,咖哩汁好香,一入口唔会立即觉得辣,系慢慢渗出黎,但
我地共叫左2个农夫包餐同一个意粉加一个汤饭。
跟餐嘅蕃茄牛腩汤更系令人意外,十分好味,好香牛腩味但又唔会稣,佢又唔会好杰,真系饮一碗都唔够喉。
我赽食左咁多野都只系206蚊,十分超值。
落单个位唔知系咪老板,十分好服务又好笑容,同埋呢度仲有送餐服务,令人十分意外。
唯一系因为熟食中心有时好难揾位同卫生问题都系令人concern 但其实食嘅期间都唔见有小昆虫出现都还可以啦。