2010-07-12
因为见日系公众假期同埋今晚有波睇既关系, 好多地方都fully booked. 于是最后拣左黎呢间bubbles bar! Book 左8:30, 点知去到间野无得一两枱客,当时果刻俾我既第一感觉系会唔会因为唔好食所以无咩人呢? 但系又费时再去揾其他地方, 所以都系坐底左!佢地服务好好, 第一时间已经拎杯水俾我地, 跟住再拎左篮包加碟芝士! 我食左其中两款, 一款有香草味既, 咬落去好香! 另一款就无咩特别! 佢地既set dinner有2 courses / 3 courses 可以拣, 我地拣左3 courses, 头盘 + main course + dessert+tea/coffee!头盘可以拣汤or salad, 我地几个都拣左芒果蟹钳沙律, main course我拣左南瓜鱿鱼意大利云吞, 甜品得一款, 唔驶拣!芒果蟹钳沙律: 佢地用左d 好熟既芒果, 切粒放左系加左醋既蔬菜上面!之后放左只已经敲碎左壳既蟹钳! 只蟹钳够鲜味, 个醋唔错, 蔬菜新鲜, 但系d 芒果好似同个沙律唔系好夹! 南瓜鱿鱼意大利云吞: 我好钟意呢度菜! 首先一黎个卖相已经好好, 有一只龙虾仔系面,
南瓜鱿鱼意大利云吞: 我好钟意呢度菜! 首先一黎个卖相已经好好, 有一只龙虾仔系面, 有d 青口, 有d 切左粒既鱿鱼, 大大粒既云吞再加上南瓜汁! 南瓜汁稀稠岩岩好, 每粒云吞都沾上左南瓜汁! 云吞个馅系用主要系虾同龙虾肉做成, 好弹牙同鲜甜!
另外两位友人叫左牛肉卷墨鱼汁意大利饭, 我无试到, 但个卖相都好吸引!
甜品: 个两片微微炸过既香蕉, 食落仲暖暖地好正! mouse cake,上下两层薄薄既酥皮,即使中间夹杂左mouse cake, 但仲可以keep 到好脆, 食落亦唔会油腻! 中间层mouse 雪到好实, 不过好好味, 甜味岩岩好!
其实食完个包,沙律同main course, 我地都已经好饱, 但系我地都食晒成个甜品, 因为我地大家都觉得个cake 好好味!
最后, 个餐茶为我地呢餐dinner 划上句号.
埋单时, 佢地仲有提醒用Hang Seng, HSBC or AE card 会有85折!