2022-05-03 270 浏览
南丫岛最出名就系呢一间南岛书虫,今日就嚟朝圣下先,去到好多人,基本上都full晒,可能尚早嘅关系我哋都仲有位座,佢哋主打都系西餐,我地叫咗两杯嘢饮一个Pizza加一个意粉🍴佢地既signature drinks全部都系由生果组成,劲Fresh之余又健康🤫,绿色𠮶杯就系青瓜同雪梨,而黄色𠮶杯就系苹果,柠檬同姜,佢哋系冻饮,竟然系冇冰㗎,所以所有味都系好浓郁,青瓜𠮶杯极Fresh,清新的感觉🤣,而苹果个杯虽然有姜系入边,但佢唔会好重姜味,只系淡淡的姜味香👍🏻而pizza就拣左A pizza,佢里面系有番茄酱,巴马火腿,火箭生菜,虽然馅料嘅款式系比较少,但佢嘅巴马火腿系大大块,茄酱又够多,菜都新鲜,饼底系薄嘅,超脆,佢所有嘅配料都好入味,唔怪得知咁多人嚟朝圣,虽然Pizza既做法好似好简单咁,但越简单嘅嘢就越难整得好食,烤嘅程度要啱啱好,饼底要整得好食系好重要,所以呢度嘅Pizza系唔错唔错🍕🍝意粉就系香蒜白酒蚬意粉,佢意粉嘅份量都系正常嘅,软硬度适中,蚬又大粒,仲要几新鲜,食落好有鲜味,大约有10几粒左右,唔好睇佢好似好多蒜蓉咁,但其实食落唔会好大浸蒜味,不错不错😋😋