2017-02-15
九龙城--一个满有情意结既地方。大学时代,帮一对小姊弟补习,佢地就系住系嘉林边道。果时返学又系浸大,放学就去九龙城,差不多每日都系九龙城出没,留下唔少脚印。不过毕业出黎工作后,补习老师既身份就要放低了;而九龙城呢个地方亦甚少踏足了。今日同妈咪话要去九龙城街市买𩠌煮新年饭!令我重游九龙城大半日。夜晚同妈咪逛逛,见到呢间风味小馆就入去试下。先黎个啤酒 同妈咪啤啤佢先两母女的浪漫 哈哈。呢度个头盘小食我超中意~~系酸酸甜甜既腌渍物同埋鲜炸蜜糖合桃。个合桃超香脆可口,真系想再encore!!又抵又足料鸡煲!!唔系讲笑,香味扑鼻。起初见到颜色偏浅,仲估计佢会淡味d. 点知 ....有惊喜鸡件切得细细件 入口岩岩好 容易咬。花椒八角味重,感觉足料因为我同妈咪都系嗜辣之人,我地点左大辣,绝对无令我地失望!够香 够辣 够热好味!同妈咪打酒谈心食鸡煲,好温馨既晚上 嘻嘻先黎个啤酒 同妈咪啤啤佢先
今日同妈咪话要去九龙城街市买𩠌煮新年饭!令我重游九龙城大半日。夜晚同妈咪逛逛,见到呢间风味小馆就入去试下。 先黎个啤酒 同妈咪啤啤佢先两母女的浪漫 哈哈。呢度个头盘小食我超中意~~系酸酸甜甜既腌渍物同埋鲜炸蜜糖合桃。个合桃超香脆可口,真系想再encore!! 又抵又足料 鸡煲!!唔系讲笑,香味扑鼻。起初见到颜色偏浅,仲估计佢会淡味d. 点知 ....有惊喜 鸡件切得细细件 入口岩岩好 容易咬。花椒八角味重,感觉足料因为我同妈咪都系嗜辣之人,我地点左大辣,绝对无令我地失望!够香 够辣 够热好味!
同妈咪打酒谈心食鸡煲,好温馨既晚上 嘻嘻
先黎个啤酒 同妈咪啤啤佢先