该餐厅灵感正系源于《阿甘正传》,霖唔到阿甘最后仲系开咗佢嘅🦐餐厅,而且仲全球连锁。(一部好耐之前嘅电影咯,而家唔知道仲有冇人睇过╮(╯▽╰)╭)香港位于山顶呢家(唯一一家),旧美式装修风格,落地大玻璃,无敌景观,而且味道同性价比非常唔错!(就系等位耐,建议预定😮‍💨)🌟阿「甘」虾天堂🌟必食推介!!!4种唔同方式嘅做法,配上3款酱汁(柠檬唔够可以叫俾多一片),真系超级好食!每一款都有惊喜,其实如果2人建议叫一个呢个,再加配一份田园或凯撒沙律(💰48)就够咗!因为沙律都系超大一份,真系好良心😍🌟特色蒜香牛油辣汁扒大虾配茉莉香饭🌟呢个都系超级好食!睇嚟呢次拣嘅都冇中伏,不过两个人两份餐真系超饱!𠮶个蒜蓉面包完全食唔落😭如果唔系伴著f酱汁真系超好食!!!而且虾嘅份量绝对唔少👍🏻最后都系就算饭食唔完都要将🦐食晒🤣因为呢d虾真系做得超级好食啊啊啊啊啊啊!!!🌟车厘子柠檬特饮🌟(红色)🌟芒果冰沙🌟(黄色)我唔会话俾你知其实我系睇啱个杯可以打包走😆没霖到咁大杯,而且仲识发光,真系太惊喜,味道方面唔算差,饮完之后佢哋会帮你清洗干净打包带走😍其实如果唔怕社死嘅朋友,非常推荐嚟哩度过生日,如果冇准备生日蛋糕

🌟阿「甘」虾天堂🌟

🌟特色蒜香牛油辣汁扒大虾配茉莉香饭🌟

🌟车厘子柠檬特饮🌟(红色)
🌟芒果冰沙🌟(黄色)

其实如果唔怕社死嘅朋友,非常推荐嚟哩度过生日,如果冇准备生日蛋糕都冇相干,喺现场点一份甜品都系会有生日祝福俾到你😝(如果唔系因为真系食得太饱,我都想享受呢个仪式╮(╯▽╰)╭因为如果唔点甜品嘅话,系唔会有嘅,咪问我点解,因为旁边嘅祝福完咗,我厚著脸皮问我都系今天生日,但系太饱可唔可以🤣)

总嘅嚟话,真希性价比好高!因为真系唔知道咁大份,按咗人头点,唔然真系可以人均200或以下落楼,重点系喺山顶呢个位置,呢个价格既味道同品质都唔差嘅情况下真系好难得,建议带多几个朋友,咁样先可以享受多几款食物😋

旁边有个卖一d类似纪念品嘅店,食完感兴趣都可以去行下😉