2024-02-26
《鮨乐 - 大角咀》好耐无同 @justlove_eat 闲日收工走去食饭啦,今次我地约左去奥海城行街顺便晚餐,由于我地两个都喜欢食日本野,寿司自然都系我地最爱啦🫶🏻鮨乐就成日见人介绍,自己就第一次试啦,因为门面睇落好高级,以为佢既野食会好贵添,点知原来高质得黎又抵食😍奥海城分店有某指定食品有半价添,连我地最爱既Highball 都有半价,为起$29/杯炸😳食住寿司饮住酒抵到不得了💁🏻♀️烧酎威士忌梳打 半价后$29💁🏻♀️12贯炙烧寿司御膳 $238由于我地两个都想食寿司,但散叫又好似唔够set咁抵😜所以就叫左个炙烧十二贯寿司set share 食,入面有招牌玉子、炙烧三文鱼、Toro、左口鱼、虾、带子、三文鱼子、海胆、鱿鱼同两件太卷,款式几多同埋样样都系我地喜欢食既👍🏻米饭用左赤醋拌匀,味带甘而清香,而寿司所用既鱼生都食得出新鲜,连咀刁既朋友都话啲寿司好食😋另外呢个set除左有十二件寿司之外,仲有沙律、蒸蛋同面豉汤提供,一个人食呢个set 都几饱的💁🏻♀️香煎鹅肝配温泉蛋丼 $138而另外一个主食就叫左好邪恶既香煎鹅肝温泉蛋丼,有三大片经烧过既肥美鹅肝,啲鹅油渗晒入去饭粒入面,再配
💁🏻♀️烧酎威士忌梳打 半价后$29
💁🏻♀️12贯炙烧寿司御膳 $238
由于我地两个都想食 寿司,但散叫又好似唔够set咁抵😜所以就叫左个炙烧十二贯寿司set share 食,入面有招牌玉子、炙烧三文鱼、Toro、左口鱼、虾、带子、三文鱼子、海胆、鱿鱼同两件太卷,款式几多同埋样样都系我地喜欢食既👍🏻米饭用左赤醋拌匀,味带甘而清香,而寿司所用既鱼生都食得出新鲜,连咀刁既朋友都话啲寿司好食😋另外呢个set除左有十二件寿司之外,仲有沙律、蒸蛋同面豉汤提供,一个人食呢个set 都几饱的
💁🏻♀️香煎鹅肝配温泉蛋丼 $138
而另外一个主食就叫左好邪恶既香煎鹅肝温泉蛋丼,有三大片经烧过既肥美鹅肝,啲鹅油渗晒入去饭粒入面,再配埋饭入面既烧汁一齐食坚系好正😍喜欢食鹅肝的话个饭一定要试,想再邪恶啲更可以整穿温泉蛋再混合埋蛋汁一齐食😋大满足👍🏻👍🏻👍🏻
💁🏻♀️香煎鹅肝配米纸黑醋 半价后$34
由于个鹅肝饭太美味😋我地又见半价menu有呢款米纸鹅肝😜无理由唔试吧🫶🏻香煎鹅肝配黑米醋本来就系好合拍既配搭,再用脆脆既米纸夹住黎食,有多重口感之余仲令到鹅肝无咁油腻,$34真系好好好抵食👍🏻👍🏻👍🏻
💁🏻♀️鹿儿岛西冷和牛巨切寿司 半价后$69
去到最尾我哋仲叫咗呢一件鹿儿岛西冷和牛寿司,以一件寿司嚟讲60几蚊都唔算平,但你谂下佢用左一大片和牛西冷放上件寿司上面呙😍平时食omakase见到果啲大大片呙,$69蚊我就觉得好化算啦,间中豪下都可以的😜牛肉维持和牛一般油花嘅水准,入口即化,上面有少少酱汁调返起个味道,咩都唔使点就已经好好食👍🏻👍🏻撇除咗鹅肝之后,呢一件寿司绝对系当日嘅MVP