2022-10-13
˜”*°•.˜”*°• 焱烧串烧专门店。•°*”˜.•°*”˜ 今次我要同大家分享我最近食左一间串烧店佢位置系位于佐敦柯士甸附近既一条小巷💕虽然地点隐蔽,但食物都非常高质佢就系叫焱烧串烧专门店💁🏻♀️虽然佢嘅铺面细细, 位置都唔算太多!但其实感觉好地道🥰价钱好实惠🤩食材又好优质😍师傅烤肉嘅功力都非常之好😋入边嘅摆设系以霓虹灯为主, 仲有好多唔同嘅金句🤣 ❣️饮唔到咪戒咗佢啰❣️😝 非常有创意佢哋串烧方便真系有好多选择有牛猪鸡羊海鲜蔬菜炸物焗物惊唔够饱⁉️吾会🤣餐厅有埋薯条汉堡包添✿ 盐烧牛舌芯 💵 HK$39牛舌芯系厚身既, 肉质好腍同柔软, 但亦带点爽口弹牙,牛味香浓✿ 焱烧孜然牛肉串 💵 HK$38✿ 盐烧安格斯一口牛 💵 HK$39呢两款我都觉得非常好食牛味一样系咁浓烈, 加上各种唔同嘅香粉🥰令到肉味更加滋味无穷啦✿ 麻辣五花腩 💵 HK$20五花腩上边铺满麻辣粉, 食落口加埋五花腩嘅油脂间麻辣粉嘅混合🥰好惹味✿ 盐烧香脆鸡皮 💵 HK$20鸡皮烧得超香脆🫠香脆中亦都带有少少烟韧✿ 甜辣鸡翼(3只) 💵 HK$26鸡翼烧得好入味🥰甜辣既酱汁铺满整只鸡翼🤩鸡肉仍然烧得好为之入
今次我要同大家分享我最近食左一间串烧店
佢位置系位于佐敦柯士甸附近既一条小巷💕
虽然地点隐蔽,但食物都非常高质
佢就系叫焱烧串烧专门店💁🏻♀️
虽然佢嘅铺面细细, 位置都唔算太多!
但其实感觉好地道🥰
✿ 盐烧香脆鸡皮 💵 HK$20
鸡皮烧得超香脆🫠香脆中亦都带有少少烟韧
✿ 甜辣鸡翼(3只) 💵 HK$26
鸡翼烧得好入味🥰
甜辣既酱汁铺满整只鸡翼🤩鸡肉仍然烧得好为之入味同好嫩滑, 保留到肉质既juicy 😙
✿ 孜然羊肉串 💵 HK$22
食样平时我最怕”苏”味, 但呢觉羊肉串真系无咩”苏”味👍🏻仲有劲多孜然粉! 劲香❣️而且肉质都好腍
✿ 韭菜 💵 HK$15
份量劲大棵😂超多既孜然味🤤
唔会烧到韭菜好干好淋😆仲保留到韭菜原有嘅味道! 好正🤣
✿ 金菇肥牛卷 💵 HK$22
✿ 香葱肥牛卷 💵 HK$22
金菇香葱肥牛卷烧得好惹味😍
尤其是金菇肥牛, 除咗肉味香浓外☺️ 金菇烧到仲保留好多水份系到超级好食😌
✿ 台湾肠 (2条) 💵 HK$24
台湾肠系我食串烧必叫嘅😍😍😍大大条🥰任何嘅台湾肠我都觉得好好食😚
✿ 盐烧鲷鱼饺2件 💵 HK$68
呢个盐烧鲷鱼食材非常高质👍🏻👍🏻👍🏻
鱼肉非常滑溜但外皮又烧得好香脆
✿ 尖椒 💵 HK$12
辣辣嘅尖椒系我嘅串烧必点之一🌟
✿ 烧年糕 💵 HK$18
年糕烧得好烟韧, 食落去系好香浓既米味
外面沈咗好多紫菜, 味道有啲似章鱼小丸子🤤正
✿ 牛油蒜蓉焗娃娃菜 💵 HK$30
娃娃菜索晒超香浓嘅牛油味,落足重蒜🤤
啖啖娃娃菜都充满咗牛油同蒜嘅味道🫠超满足 ‼️
✿ 原条蒜香茄子 💵 HK$36
串烧又点能够唔食茄子呢🥳
但估唔到佢呢个原条茄子系可以咁巨型🤭
系我两只手掌咁大
师傅烧呢个茄子嘅功力非常好‼️
佢唔会烧到茄子好㶶或者成个底淋晒
佢系可以做到刚刚软绵绵🥰
可以成条茄子肉起出嚟🤤 充满水份嘅茄子再加埋香浓嘅孜然粉辣粉🫠
真系食多个都嫌唔够😂
✿ 黑松露薯条 💵 HK$32
估唔到串烧店都有黑松露薯条
黑松露薯条都揸得非常香脆如果黑松露嘅份量可以再多啲就更Perfect啦
📍焱烧串烧专门店 (佐敦)
佐敦伟晴街81-87号翡翠阁地下B号舖