2018-03-16
今日塔塔子同朋友Happy Friday, 去到太古唔想去太古城食千篇一律嘅餐厅,上openrice见到呢间好高评价嘅工厦餐厅,于是一于黎试试!本身惊工厦地方又静又污租,点知呢度大堂都好光猛,人流都多~上到楼层转左几个弯,终于见到好特别嘅门面店员安排我地入座,塔塔子个胃要启动了塔塔子叫左个set dinner, 先上餐汤:以为系普通忌廉汤,好奇问问店员,原来叫水仙花球忌廉汤真的用水仙花个球吗?店员带住神秘嘅笑容...仿佛系商业秘密?味道香浓而不腻而餐包微暖可口,配汤一流寻找好味嘅黑猪肉眼排就好似要寻找心目中嘅the one肉质鲜嫩又juicy,加上好味嘅什菌忌廉汁,好正呀!而薯角都系新鲜即制,好香口!店员话呢个pasta都系招牌之一,卖相一流一d都唔吝啬蟹肉,挂满每一条扁意粉塔塔子同朋友都觉得好有惊喜Set dinner嘅甜品香浓幼滑嘅榛子,配上黑朱古力,两者夹埋唔会太甜,一层层好精致,塔塔子希望佢可以大件d工厦餐厅都可以好精彩
上到楼层转左几个弯,终于见到好特别嘅门面
店员安排我地入座,塔塔子个胃要启动了
工厦餐厅都可以好精彩