2019-01-26 836 浏览
搭开地铁,都会见到呢一间2号cafe。原址系旧式工业大厦,依家就翻新咗变左公屋,再加左几间新餐厅。2号cafe就系其中一间。喺吉胜街2号华欣楼地下2号舖,然后又属于二级历史遗物。所以我谂就喺咁叫做2号cafe ,成件事超押韵。睇下早餐有咩食先, 餐厅主力推介ceo早餐同波士早餐。价钱稍为贵少少45蚊至48蚊, 睇落都好丰富。但系今日有啲饱饱哋,都系食番啲简单嘅早餐。拣咗一个沙嗲公仔面,连汤种面包,炒蛋 加埋杯嘢饮,都系35蚊,好抵食。炒蛋改咗做煎蛋,阿姐有问我要唔要转多士 ,我话唔使啦,试下个汤种面包。原来汤种包就系我哋食开嘅餐包,冇乜太大特别。不过煎蛋就煎得 几好 两边都脆 蛋黄系留心 唔错。 沙嗲公仔面就普普通通喇。沙嗲味唔算好浓 冇咩甜味 不过都系好食嘅。今朝 十一点先嚟到,成间餐厅都坐满人。

今朝 十一点先嚟到,成间餐厅都坐满人。