2020-01-28
呢間野長期都見佢排隊,之前見到OpenRice有負評話唔乾淨,所以一直都冇試過,嗰日見咁啱冇咩人就決定試吓啦,同老闆傾傾吓講起呢件事,佢就話佢哋出名注重衛生,覺得係比同行故意寫衰。食完之後,我覺得一定會回頭,因為好抵食,性價比極高,選擇又多,味道又好,甚至平時返工帶飯都幾好,當然我冇肚痛xd 我叫咗個咖喱牛腩飯,入面有薯仔洋蔥仲有好多舊牛腩,佢哋嘅咖喱汁應該放咗椰奶,所以都好香,吾似粉沖既,重點係入邊啲牛腩完全唔in,連我阿媽都食到,個菜飯同菜嘅比例應該係一比一,所以好足料。仲叫咗個口水雞菜飯,因為鍾意食辣,佢呢個口水雞又唔算好辣,啲雞幾滑,佢可以揀有骨定無骨,我就揀咗無骨,份量都多,以呢個價錢來講真係超抵食。你可以揀菜飯/油飯或者白飯,不過感覺菜飯有菜,纖維高啲,所以我揀菜飯。我呢兩個餐有跟湯,是日靚湯係青紅蘿蔔粟米湯,足料,正!