2020-01-28 1047 浏览
呢间野长期都见佢排队,之前见到OpenRice有负评话唔干净,所以一直都冇试过,𠮶日见咁啱冇咩人就决定试吓啦,同老板倾倾吓讲起呢件事,佢就话佢哋出名注重卫生,觉得系比同行故意写衰。食完之后,我觉得一定会回头,因为好抵食,性价比极高,选择又多,味道又好,甚至平时返工带饭都几好,当然我冇肚痛xd 我叫咗个咖喱牛腩饭,入面有薯仔洋葱仲有好多旧牛腩,佢哋嘅咖喱汁应该放咗椰奶,所以都好香,吾似粉冲既,重点系入边啲牛腩完全唔in,连我阿妈都食到,个菜饭同菜嘅比例应该系一比一,所以好足料。仲叫咗个口水鸡菜饭,因为钟意食辣,佢呢个口水鸡又唔算好辣,啲鸡几滑,佢可以拣有骨定无骨,我就拣咗无骨,份量都多,以呢个价钱来讲真系超抵食。你可以拣菜饭/油饭或者白饭,不过感觉菜饭有菜,纤维高啲,所以我拣菜饭。我呢两个餐有跟汤,是日靓汤系青红萝卜粟米汤,足料,正!