2021-11-27 1152 浏览
今日突如其来 打算与家人晚餐食位于柴湾的柴门西餐厅🍴大家记得whatsapp book位可以有88折的哦 里面环境好好。里面嘅侍应好好态度、好乐于同客人倾偈、介绍🥳 首先黎左前菜 每次都唔同的 十分有心思呢 今日虾多士同一个吞拿鱼嘅迷你小食。 佢地嘅前菜细细份 虾多士十分香脆 而吞拿鱼个个好新鲜 因为我个人比较喜欢吞拿鱼之后就黎到我最爱的芝士焗壕🦪。焗壕里面有大量嘅芝士、椰菜、烟肉当然唔少得主角焗壕。食到只壕嘅鲜味,而且可能因为落咗椰菜所以令到只焗壕唔会太干身之后就系汤啦我就十分之推荐𠮶个花胶炖汤。虽然要加$68但系价钱十分值得因为个里面嘅材料好够料!有大大旧花胶、又有螺肉等等。起码出面其他餐厅咁多料。汤底好清甜!之后就嚟到重点啦就系主角。我就叫咗烤加拿大猪胺扒配马特拉酒忌廉汁。个个猪胺煮得好湿润,完全唔干。 我相信好难煮到咁 而且够猪胺好香!屋企人就叫了高汤慢煮海鱼柳配带子,呢个主菜就要+30蚊。带子绝对下刺身级 没有过火 轻轻煎了 而且鱼柳都好出色 问下才知道原来鱼柳系东升斑嚟!好香鱼味 鱼肉十分滑溜!我地今次没有叫甜品因为食完都好够饱了😉😉 餐还包了餐饮。咁就过了愉快的晚餐!!

前菜  每次不同的
柴门焗蚝