2025-02-07 240 浏览
估唔到韩式餐厅都会有庆祝农历新年嘅菜式😛今年俾啲创意同朋友食一餐不一样嘅团年饭🐍⭐️鲍鲍高升饭卷 • $128顾名思义韩式饭卷上面有原只香辣汁鲍鱼👅加左中式鲍鱼,喜庆感觉瞬间提升😚⭐️⁠明太子奶油幼年糕 • $92赞赞赞!芝士猪扒香脆唔油腻😋明太子奶油酱够晒rich,完美包裹每一条年糕😛 幼年糕好似意粉嘅粗度,烟韧得黎又唔会好难咬⭐️ 蛇么都要韩式煎饼拼盘 • $122新一年全部好嘅嘢都要晒😙拼盘上边有炸香菇、翠玉瓜、茄子仲有韩式煎饼😆每一款材料都被蛋浆包裹,加添咗香浓嘅蛋味⭐️蛇年喜有柿你窝夫 • $138柿同窝夫都可以好夹!旁边既柿状糯米糍肥嘟嘟非常可爱😍窝夫外香脆内松软,上面挤上奶香满满嘅忌廉同柿子干,再淋上甜而不腻既柿子糖浆,呢个配搭唔重负担⭐️柿事连连柿子绿茶 • $58非常有惊喜!柿子同绿茶起到化学作用!呢个配合非常和谐😙每一啖都饮到柿子蓉,而面头嘅奶盖增加咗顺滑嘅口感⭐️橘子咖啡 • $58咖啡味比想像中轻盈,橘子奶泡增加咗咖啡嘅酸味🍊中和咗苦味😆

⭐️鲍鲍高升饭卷 • $128

⭐️⁠明太子奶油幼年糕 • $92

⭐️ 蛇么都要韩式煎饼拼盘 • $122

⭐️蛇年喜有柿你窝夫 • $138

⭐️柿事连连柿子绿茶 • $58

⭐️橘子咖啡 • $58
咖啡味比想像中轻盈,橘子奶泡增加咗咖啡嘅酸味🍊中和咗苦味😆