2023-01-18
难得早放工,揾间坐得舒服嘅文青部落叹下于是黎到德福,先知早前开左间茶木,好想试下最近都做紧晚市优惠仲有前菜,同埋小食可追加我地叫左乌鱼子元贝手作面,出菜已经好吸引加上我最钟意嘅元贝,味道鲜甜另外,前菜是水果沙律,开胃小食十分抵追加小食叫左一份金黄盐酥鸡热腾腾,好有台湾夜市风味饮品系最新推介嘅佛手柑水果茶,拣咗乌龙茶底,饮嘅时候的确有好甜嘅果香,特别系柠檬味道好突出零舍开胃另一个晚尝套餐系软壳蟹龙虾汁手作面佢嘅软壳蟹整得特别好味炸得金黄可口仲好厚肉好足料当然仲有唔少配菜都好夹有秋葵、野菌等我们也加了溏心蛋,值得推介流心嘅味道和口感,至今难忘饮品就拣左草莓忌廉奶昔系我最钟意嘅饮品配搭,好解渴,而且可选择少甜少cream, 咁就唔怕肥喇最后,再叫多个杂莓吉士可颂窝夫非常正!!!窝夫食嘅感觉好似牛角包咁松软,同埋酥皮嘅感觉而且吉士酱非常香浓,最佳配搭今次嘅文青吃货之旅得益不少特别系新嘅餐厅俾我一种好熟悉嘅感觉,而且非常舒服下次嚟到德福花园嘅朋友,嚟到呢间茶木试吓!绝对有惊喜
最近都做紧晚市优惠
仲有前菜,同埋小食可追加
另外,前菜是水果沙律,开胃小食十分抵
追加小食叫左一份金黄盐酥鸡热腾腾,好有台湾夜市风味
另一个晚尝套餐系软壳蟹龙虾汁手作面
佢嘅软壳蟹整得特别好味炸得金黄可口
仲好厚肉好足料当然仲有唔少配菜都好夹有秋葵、野菌等
我们也加了溏心蛋,值得推介
流心嘅味道和口感,至今难忘