上星期五收工去咗朋友介绍嘅天后楼上西餐食晚餐,顺便happy Friday下!餐厅装修几有格调,内里有个大projector播住餐厅嘅介绍,人流唔算好多,可以静静哋同朋友倾成个晚上😉Appetizer方面,首先嗌咗呢个切件乳猪,佢的的式式咁,有四件,每件都配上法式千层薯仔,口感一脆一软,非常有趣🤓 配菜仲跟咗腌白萝卜,可以解吓腻,唔错!平时一向麻麻哋食青口,除咗白酒忌廉汁煮之外😋 今次嚟到都试一试佢,青口整体都偏大粒,而食落又几鲜嫩,个sauce煮得好好,点包食一流!唯一美中不足嘅系个法包唔够硬身🤔而重头戏当然唔少得呢块重400g嘅西冷扒,我哋嗌咗medium,所以呈现到鲜嫩嘅粉红色🤩 由于餐厅选用咗澳洲靓靓谷饲牛,肉质肥美鲜嫩,几乎冇咩筋,食落仲有淡淡牛香,就咁点啲烧汁已经好好味😌 而薯条亦新鲜炸起,够哂香脆可口!🌟 Fineapple Fizz $68嘢饮方面,我嗌咗呢杯蓝色嘅mocktail,原来一杯咁靓嘅嘢饮系由劲多材料调制而成,有菠萝汁、蓝椰子糖浆、青柠、蛋白、苏打水、青瓜同海盐,味道覆酸甜甜,好醒胃😆🌟 Fire Spritz $68另外,我哋仲嗌多咗一杯,而呢杯系由自家制

脆皮乳猪

香蒜忌廉白酒煮蓝青口伴法包

澳洲安格斯西冷扒

🌟 Fineapple Fizz $68

🌟 Fire Spritz $68

另外,我哋仲嗌多咗一杯,而呢杯系由自家制罗勒糖浆、菠萝汁、柠檬同姜汁啤酒调制而成,同样酸酸甜甜,但就会多咗阵姜味同香料味,都几特别🤣

脆皮乳猪
香蒜忌廉白酒煮蓝青口伴法包