2017-08-16
细细个就住系红磡,不过小学前就搬走左,所以都对呢区无咩印象。黄埔站开通左,令到呢度都多左人气,今日就难得同屋企人重游旧地啦。装修几有型格,地方阔落。我地坐系高枱位置,几舒服。侍应人数都足够,服务几好!餐具都好有型呀!有返自己既餐厅名(其实我好buy呢d detail位,好似系餐厅一份重视既感觉!)一黎就食个猪仔骨先,一份有七八条骨左右,三四个人分就fit哂啦! 个ribs烧得好香,同时亦保持细嫩同肉汁!(好多时食到既ribs好似煲汤瘦肉咁,干得黎又无肉味,得面果层BBQ sauce咁...)所以呢度系good既,推介!黑毛猪奄烈上枱已经分好四件,够细心。上面放左蕃薯片,脆卜卜几好食!奄烈入面有薯仔蓉,几特别分量唔算多,做头盘就岩岩好啦黑松露奶油大啡菇宽面系。佢个menu真系写大啡菇,上到枱失望左一秒。味道系几好既,黑松露味唔会太抢,同个cream都几balance。宽面有质地唔会腍,厚薄适中。问左侍应点解唔系大啡菇,佢话原只上个菇唔太match。我都认同既,我讲左可以切片上,希望会跟进啦!龙虾海鲜意大利饭龙虾size唔大,不过鲜味。个饭煮得唔错,creamy得黎唔会好腻。西班牙腊味海鲜
所以呢度系good既,推介!
黑毛猪奄烈
上枱已经分好四件,够细心。
上面放左蕃薯片,脆卜卜几好食!
奄烈入面有薯仔蓉,几特别
分量唔算多,做头盘就岩岩好啦
黑松露奶油大啡菇宽面
龙虾海鲜意大利饭
西班牙腊味海鲜饭
哈哈,所以再encore多个饭,腊味唔会好咸,海鲜种类亦好多,海鲜当中觉得蚬最好食,仲系好嫩滑多汁!